Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hotspots / Hotspots in Den Haag / Promenade Food Festival: South African Flavours

Promenade Food Festival: South African Flavours

28 september 2019 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan
Foto door Wendy YIp van Mevr. Yan.

Als je nog nooit gehoord hebt van de Promenade Food Festivals van het Crowne Plaza hotel in Den Haag, dan volgt hier de tip der tips: ga erheen! Ik bezocht eerder al het Filipijnse en het Peruaanse Promenade Food Festival en beide waren ontzettend tof. Heerlijk en bijzonder eten, inspirerende chefs en een hele fijne sfeer. De afgelopen dagen was het de beurt aan Zuid-Afrika en wederom was het fantastisch! Extra bijzonder was dat ik Crowne Plaza bij deze editie heb mogen helpen met de organisatie van een persdiner voor foodbloggers en -influencers uit de regio. Hoe tof!

Promenade Food Festival: het idee

Bijna iedere maand organiseert het Haagse Crowne Plaza hotel een foodfestival waarbij telkens een ander land in de spotlights staat. Het hotel en de ambassade van het betreffende land slaan de handen ineen en organiseren een 2, 3 of soms zelfs 4-daags festijn in Brut International Flavours, het restaurant van het hotel. Gasten (van binnen én van buiten het hotel) kunnen voor een vaste prijs van €39,50 genieten van een driegangendiner volledig in de stijl van het land. Het bijzondere aan het Promenade Food Festival is dat er bij elke editie één van de beste chefs van het land wordt ingevlogen om samen met chef Sido de Brabander en de rest van het team van Brut International Flavours een fantastisch en authentiek diner neer te zetten.

Promenade Food Festival - de chefs - Mevr. Yan
Chef Abigail Mbalo uit Kaapstad en chef Sido de Brabander uit Den Haag. Foto door Wendy YIp van Mevr. Yan.
Het persdiner voor foodbloggers en -influencers. Foto door Wendy YIp van Mevr. Yan.
Het persdiner voor foodbloggers en -influencers. Foto door Wendy YIp van Mevr. Yan.

South African Flavours: een diner met een verhaal

Deze editie draaide helemaal om Zuid-Afrika. Chef Abigail Mbalo verliet tijdelijk haar populaire restaurant 4Roomed eKasi in Kaapstad om in Den Haag de sterren van de hemel te koken. Haar verhaal is meer dan inspirerend. Als kind groeide ze op in een kleine vierkamerwoning in een township. Toen ze uiteindelijk afstudeerde als tandtechnicus zag ze dit – zoals zovelen met haar – als een ticket uit het township. Ze vestigde zich op een ‘betere’ plek in Kaapstad en maakte carrière in de tandheelkunde. Omdat koken ook een passie van Abigail was, schreef ze zich onder liefdevolle druk van haar man en kinderen in 2014 in voor Masterchef Zuid-Afrika. Ze schopte het tot de top 6 en besloot helemaal voor het culinaire vak te gaan. Eerst kookte ze vanuit een foodtruck, al snel werd dat restaurant 4Roomed eKasi gevestigd in – jawel – het township van haar jeugd. Als iedereen blijft wegtrekken uit de townships, stimuleer je daar niet de lokale economie, aldus Abigail. Zij koos daarom heel bewust voor deze plek.

Chef Abigail Mbalo - Promenade Food Festival - Mevr. Yan
Chef Abigail Mbalo. Foto door Wendy YIp van Mevr. Yan.

Township cuisine met een fine dining twist

De amuses voorafgaand aan het Zuid-Afrikaanse diner waren geïnspireerd op het streetfood dat Abigail vanuit haar foodtruck serveerde. Een ‘vetkoek’ (soort hartig oliebolletje) gevuld met curry en een briochebroodje met Zuid-Afrikaanse worst en tomatensmoor.

Vetkoek met currysaus. Foto door Wendy YIp van Mevr. Yan.
Vetkoek met currysaus. Foto door Wendy YIp van Mevr. Yan.

Eenmaal aan tafel switchten we naar fine dining met een regenboogsalade van radijs en gepickelde wortel met daarbij licht gerookte exotische paddenstoelen. Naast de salade lag een toef ‘naartjie’ schuim die je door de salade kon scheppen. Gemaakt van een mandarijnachtige Afrikaanse vrucht. Het smaakte fantastisch! De lekkerste paddenstoelen die ik ooit at, ze kregen een beetje een baconsmaak door het roken.

Voorgerecht: regenboogsalade met 'naartjie' schuim. Foto door Wendy YIp van Mevr. Yan.
Voorgerecht: regenboogsalade met ‘naartjie’ schuim. Foto door Wendy YIp van Mevr. Yan.

Als hoofdgerecht volgde rundermedaillon met een korstje van Zuid-Afrikaanse ‘biltong’ (gedroogd en gekruid vlees), ‘Mqa’ (Zuid-Afrikaanse pap van pomoen en polenta), een gefrituurde ‘chicken lollipop’, een tagliatelle van spinazie en prei en een krachtige curryjus. Daarbij werd ook nog een salade van biet, cranberry en ricotta geserveerd. Heerlijk allemaal!

Hoofdgerecht South African Flavours - Mevr. Yan
Hoofdgerecht South African Flavours. Foto door Wendy YIp van Mevr. Yan.
Promenade Food Festival - MevrYan - salade
Salade met bietjes en ricotta. Foto door Wendy YIp van Mevr. Yan.

Het dessert: een ‘milk tart’ met kaneel, ‘koeksisters’ (een gevlochten koek met siroop) met rooibos en een bol vanilleijs. Yum! Het paste allemaal prachtig bij elkaar.

Promenade Food Festival - dessert - CrownePlaza-c-MevrYan
Foto door Wendy YIp van Mevr. Yan.

De volgende Promenade Food Festivals: Ecuador en Italië

Als je na dit verhaal zit te watertanden en je ook een keer zo’n bijzondere avond wilt meemaken: dat kan! In oktober kun je genieten van de Ecuadoriaanse keuken en in november is Italië aan de beurt. Allebei landen met bijzonder veel te bieden op culinair gebied! Reserveren kan via Brut International Flavours of het Crowne Plaza Promenade hotel, onderaan deze pagina vind je alle gegevens. Ik wens je alvast onwijs veel plezier!

De foto’s in deze blogpost zijn gemaakt door Wendy Yip van Mevr. Yan. Wendy fotografeert voor diverse horecagelegenheden en foodconcepten.

Promenade Food Festivals

Crowne Plaza Den Haag – Brut International Flavours
Van Stolkweg 1

070 352 5161
info@brasseriebrut.nl


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Foodfestivals, Foodfun, Hotspots, Hotspots in Den Haag Tags: abigail mbalo, brut international flavours, crowne plaza, den haag, diner, foodfestival, hotspot, masterchef, promenade food festival, restaurant, uit eten, zuid-afrika

« Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag
Vegetarische borrelplank met bitterballen, kaas en groente »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok