Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
You are here: Home / Foodfun / Powerfood van Rens Kroes. She did it again!

Powerfood van Rens Kroes. She did it again!

10 juli 2015 By Andrea (Anniepannie.nl) 1 Comment


renskroes_powerfood_foto_lisagalesloot

Persfoto: Lisa Galesloot

Afgelopen maand kwam ‘Powerfood – Van Friesland naar New York’ uit. Inmiddels al het tweede boek met powerfood van Rens Kroes (ja, ‘de zus van’). Ik ontving een recensie-exemplaar in mijn mailbox en zie hier… mijn eerste kookboek review!

Mijn eerste indruk van het boek is goed, wát een leuk vormgegeven boek en wat een leuke receptjes. Maar ik ben ook verbaasd. Al digitaal ‘bladerend’ zie ik naast mooie receptfoto’s ook een heleboel modellerige foto’s van Rens Kroes zelf. Op zich prima, het zit in de familie, maar een beetje een gekke combi vind ik het wel. Een foto van een mooie chick in ondergoed had ik nou niet echt in een kookboek verwacht. Maar, hoe langer ik erover nadenk, hoe slimmer ik het vind. Zo krijg je je vent ook eens zover dat hij een kookboek doorbladert! ;) En laten we eerlijk zijn… als je net zo’n strakke buik wilt als gezondheidsbabe Rens, dan moet je blijkbaar net zo eten zoals zij. En daar helpt wat powerfood van Rens Kroes je zeker bij.

Het boek staat vol met (75!) healthy recepten die ook nog eens lekker en origineel zijn. De indeling van de recepten gaat van ontbijt, lunch en diner naar snacks, sweets, toppings en drinks. En zoals de titel al doet vermoeden heeft Rens zich laten inspireren door haar Friese geboortegrond én de bruisende Big Apple. Denk dus aan recepten voor (gezonde) poffertjes en een poweromelet tot sweet chicken salad en blueberrie crumble. Yum!

De recepten zijn over het algemeen best makkelijk te maken, hoewel je voor sommige gerechten een bezoekje moet brengen aan een biowinkel of toko. Ook staan er soms ingrediënten in het boek waar ik echt nog NOOIT van had gehoord, zoals wijnsteenbakpoeder of Goya. Geinig! Van ieder recept staat een mooie foto in het boek, voor mij een must. Wel moet je voor sommige foto’s helemaal naar achter in het boek bladeren, dat vind ik dan weer minder handig. Maar hee, er zijn ten minste foto’s!

Een receptje dat me opviel was de komkommersoep op pagina 51. Op de foto ziet het eruit als een soort groene gazpacho. Dat leek me grappig om eens te maken! Lekker verfrissend (fijn met dit weer) en nét even anders. Hier is het recept van Rens:

Komkommersoep
Ingrediënten (voor 1 liter):
1,5 courgette
1 komkommer
2 avocado’s
2 teentjes knoflook
2 citroenen
2 tl versgemalen zwarte peper
2 snufjes zeezout
2 el extra vierge olijfolie
2 handjes verse (platte) peterselie
Beetje citroenrasp (van een biologische citroen)
2 handjes blaadjes maggikruid
Ook nodig: een blender

Bereiding:
Snijd de courgette, komkommer en avocado’s in kleine stukjes en doe ze in de blender. Knijp de knoflookteentjes en de citroenen boven de blender uit (zorg dat de pitjes zijn verwijderd) en voeg de zwarte peper, zeezout, olijfolie, peterselie en maggikruid toe. Mix alles tot een romig geheel en schenk er nog 400 ml water bij. Serveer met enkele dunne plakjes komkommer, wat citroenrasp en een klein beetje maggikruid.

Zo zag mijn versie van dit komkommersoepje eruit:

Vegan-challenge-voorgerecht

Ik deed een paar kleine aanpassingen. Zo gebruikte ik in plaats van het maggikruid een extra handje peterselie. Voor de garnering gebruikte ik naast citroenrasp ook wat plukjes verse tuinkers. Dat ziet er altijd zo feestelijk uit. ;) Het was een heerlijk fris soepje!

Ben je nieuwsgierig geraakt naar Rens’ nieuwe kookboek? Je koopt ‘m bij Bol.com voor twee tientjes:  

Voor deze review ontving ik een gratis kookboek.


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Filed Under: Foodfun, Kookboeken Tagged With: doutzen kroes, friesland, gezond, healthy, komkommer, kookboek, koude soep, new york, powerfood, rens kroes, review, slank, soep

« Zalmsalade à la mamma
 Vegan challenge met de eetclub! »

Comments

  1. Anouk says

    10 juli 2015 at 18:09

    I totally agreeee!! Te veel modelleringen foto’s, ik zie liever meer fotos van eten, ingrediënten, marktkramen en hip gedekte tafels in een kookboek. Maar wat een leuke recepten! Ik heb dit kookboek gekregen voor mijn verjaardag en heb al de courgette-spaghetti gemaakt, super lekker! Ook man (waar is het vlees?) at het met smaak op. Na een moddervette studententijd heb ik al een tijdje geleden ontdekt dat puur eten zonder daarbij eerst naar de calorieën te kijken voor mij het beste eenpatroon is, de boeken van Rens sluiten perfect aan bij dat idee en geven me een hoop nieuw lekkers om te proberen.

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

anniepannie_nl

Anniepannie.nl | Andrea Tegel
Als er iets lekker is, dan is het deze platbroodpi Als er iets lekker is, dan is het deze platbroodpizza met aardappel! Het lijkt op het eerste gezicht misschien helemaal niet zo interessant, maar geloof me: deze wil je maken. Roseval aardappels hebben al een heerlijke smaak van zichzelf, maar gecombineerd met rozemarijn, knoflook, heel veel kaas en romige crème fraîche worden ze nóg lekkerder! Tel daar een crunchy bodem van Libanees platbrood bij op en echt, je weet niet wat je meemaakt. Aardappelplatbroodpizza for president! Lekker als avondeten, maar zo’n slice aardappelpizza smaakt ook top bij lunch of de borrel. Linkje staat in mijn bio @anniepannie_nl. 🥳😘
Jarig! 🥳🥳🥳 Verjaardag nummer twee die een Jarig! 🥳🥳🥳 Verjaardag nummer twee die een beetje gek verloopt. Vorig jaar koos ik er zelf voor om geen groot feest te geven, later had ik daar natuurlijk VETTE spijt van. 🥸 Maar ach, ik had natuurlijk nooit kunnen voorspellen dat Nederland vlak daarna volledig op slot zou gaan. Toch is deze verjaardag heel bijzonder voor mij. Ik krijg namelijk het allermooiste cadeau ooit! Ze zit vanmiddag bij me op de bank: supermams. 💥🦸🏻‍♀️ 

Ik ben 33 geworden op 03-03. Dat is best iets moois om bij stil te staan. Ben jij ook zo iemand die dan meteen de betekenis van die dubbele getallen gaat googelen? Ik wel. Een soort nummerhoroscoop 🤩👼🏻😄. Ik kan je vertellen: 33 33 vertelt me prachtige dingen. This is going to be a GREAT year! Vol gezondheid, creativiteit en overvloed. Kom maar op! 🙌🏻🤑🥰🤸🏻‍♀️

Wie jarig is trakteert. Geen winactie voor jullie, wél een website vol lekkers en de belofte dat er dit jaar nog een heleboel fantastische recepten bij gaan komen. Veel groente, weinig ingrediënten, zoals je van me gewend bent. Zelf heb ik vandaag niet de millionaires shortbread gebakken van de foto, maar wel brownies met van die dikke korrels zeezout erin verstopt. En ik heb m’n lievelings treat besteld bij Maison Kelder: hazelnoot-crème gebakjes. 🤤🤤🤤 

Lieve allemaal, pluk de dag en vier het leven! 💜
Ook zoete aardappels kun je pletten en crispy make Ook zoete aardappels kun je pletten en crispy maken in de oven! Niét zo knetterknapperig als je dat met gewone aardappels kunt doen (let’s be real), maar desalniettemin lekker en met crunchy randjes. Pof er teentjes knoflook bij, prak ze tot een mushy substantie en roer dit door een paar lepels mayonaise voor een heerlijke knoflookmayonaise. De combinatie met de geplette zoete aardappels is hemels!

Knaloranje gesmashte aardappels met een robuuste look en crispy randjes, ik word er zelf helemaal wild van. Vanbinnen zijn ze zacht en bijna karamelachtig van smaak. Je kunt ze bijna met alles combineren. Zo at ik het al eens in combinatie met Japanse miso-aubergines, maar ook met een frisse salade, gebraden kip of een visje zijn deze zoete ovenaardappels heerlijk. Leef je uit!

De link naar het ‘recept’ vind je in mijn Instagram-bio 👉🏼 @anniepannie_nl, of kijk op www.anniepannie.nl.
Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine gegeten? Nee? Dan staat je nog een magische ontdekking te wachten. Ik maakte pita’s met pulled aubergine, sla, geroosterde paprika en een flinke dot hummus en… HET WAS FANTASTISCH! Ik kruidde de pulled aubergine met baharat en zo kreeg het hele gerecht een heerlijk Midden-Oosters tintje. Yummie! Dit wil je proeven hoor.

Om een heerlijke, vlezige structuur te krijgen moeten je aubergines twee keer in de oven. Eén keer om gaar te poffen en één keer om uit te drogen en stevig te worden. Na de eerste keer in de oven trek je het auberginevlees in repen. Dan kruid je ze en leg je ze terug op de bakplaat. Nog eventjes in de oven en voila, je pulled aubergine is ready! Ik serveerde de aubergine in pitabroodjes met sla, geroosterde paprika en hummus, maar je bent natuurlijk vrij om je eigen toppings te kiezen! Go wild! Veel plezier met mijn recept. Laat je het weten als je het gemaakt hebt? Vind ik super leuk.

Je vindt de link naar het recept in mijn bio @anniepannie_nl, maar je kunt ook ‘pulled aubergine’ intikken op Google. Enjoy! 🙏🏻😋
Mijn mams is ein-de-lijk weer thuis. 💪🏻🦸🏻‍♀️💥 Blij en dankbaar! #vivalavida

Wie heeft er leuke plannen vandaag?
Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een popula Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een populair gerecht uit de Indiase keuken. Deze vegetarische spinaziecurry met knapperige blokjes paneer is voor mij ultiem comfort food.

Paneer is trouwens een Indiase kaas, die nog het meest lijkt op hüttenkase. Maar dan in vastere vorm. Als je paneer na het marineren bakt in een koekenpan, wordt het heerlijk knapperig aan de buitenkant. Nou hoorde ik gisteren van @eefkooktzo dat de Appie geen paneer meer verkoopt (😭). Je zult voor paneer dus even wat beter moeten zoeken (toko’s hebben het altijd wel). Of... maak het zelf. Daarvoor verwijs ik je naar @spicetripwithpaulami, die heeft vast een recept.

Dit saag paneer recept komt uit het nieuwste kookboek van @thecurryguy Dan Toombs. Het staat vol met goddelijke recepten. En prachtige foodfotografie ook, van @kriskirkham.

Het recept en alles over dit boek vind je nu op Anniepannie.nl! Enjoy! 💜

Dit kookboek kreeg ik van @goodcooknl.
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Blondies van kikkererwten met pindakaas en chocolade (vegan)
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Chocolademelk van cacaopoeder
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Marokkaanse kip tajine met citroen en olijven

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Kokoskoekjes met lemoncurd uit No Waste - ANNIEPANNIE

Kokoskoekjes met lemoncurd

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2021 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.