Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hapjes en Snacks / Plaattaart met peer en Gorgonzola

Plaattaart met peer en Gorgonzola

12 augustus 2015 By Andrea (Anniepannie.nl) 7 Reacties


Plaattaart-met-peer-en-gorgonzolaAls je net als ik onwijs van blauwe kaas houdt ga je nu heeul blij worden. Ik maakte namelijk een plaattaart met peer en Gorgonzola. Oeh la la! Nou is Gorgonzola vrij mild, dus ook als je (denkt) dat je niet zo van blauwe kaas houdt moet je deze plaattaart gewoon eens proberen. Dus. De combinatie van peer en Gorgonzola is echt een match made in heaven. En wil je deze plaattaart nóg beter maken? Ook al kan dat bijna niet? Strooi er dan op het eind nog een handje geroosterde en gehakte nootjes overheen. Bijvoorbeeld walnoten of hazelnoten. A-ma-zing! Ik was dit vergeten. Dom! Gelukkig was ‘ie zonder nootjes ook al om te smullen. Het recept:

Dit heb je nodig voor 1 plaattaart:
1 rol vers bladerdeeg van Tante Fanny (je kan ook diepvriesbladerdeeg gebruiken, maak dan een rechthoekige lap van ongeveer 9 plakjes bladerdeeg)
Handje nootjes (bijvoorbeeld walnoten of hazelnoten)
2 el crème fraîche
1 peer
80 gram gorgonzola
½ rode ui
3 takjes tijm
1 ei of wat melk (om de rand te bestrijken)
Olijfolie
Zeezout

Zo maak je de plaattaart met peer en gorgonzola:
Verwarm je oven voor op 200 graden.

Hak de nootjes en rooster ze in een droge koekenpan totdat ze goudbruin zijn. Strooi op een bord en laat afkoelen.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol er de lap bladerdeeg op uit. Vouw de randjes van het bladerdeeg naar binnen, zodat je straks een mooie knapperige rand aan je plaattaart krijgt. Prik het bladerdeeg een paar keer in met een vork (maar niet de rand). Klop dan het ei los en besmeer daarmee de rand van het bladerdeeg. Met de rest van het ei kun je deze omeletrolletjes maken. Maal eventueel nog een (heel) klein beetje zeezout over de rand.

Zet de bodem 10 minuten in de voorverwarmde oven. Schil ondertussen de peer en snijd in plakjes. Snijd ook de rode ui in dunne ringen. Ris de tijmblaadjes van de takjes en zet de gorgonzola klaar. Haal na 10 minuutjes het bladerdeeg uit de oven. Is het midden toch gaan rijzen? Geen paniek! Gewoon met een lepel even platdrukken.

Roer nu de crème fraîche los en bestrijk hiermee de binnenkant van de plaattaart (niet de rand!). Beleg de plaattaart met peer en gorgonzola en de rode ui. Verdeel de tijm erover. Bestrooi de plaattaart met wat versgemalen peper en besprenkel met een klein beetje olijfolie.

Bak de plaattaart in ongeveer 20 minuten af in de oven, of totdat ‘ie goudbruin is. Bestrooi met de nootjes.

Lekker als lunch of lichte hoofdmaaltijd voor 2 personen, met een simpele tomaat-rucola salade erbij. Natuurlijk kan je deze plaattaart ook in vierkantjes snijden en serveren bij de borrel. Geniet ervan!

Plaattaart met peer en gorgonzola 2


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Hapjes en Snacks, Hoofdgerechten, Lunch, Recepten, Voorgerechten Tags: bladerdeeg, bladerdeegpizza, blauwe kaas, gorgonzola, hazelnoten, makkelijk, makkelijke pizza, oven, peer, plaattaart, tijm, walnoten

« Koolrabi carpaccio met za’atar en geitenkaas
Dit is wat jullie kookten van Anniepannie.nl! »

Reacties

  1. Neline van Erkel zegt

    6 november 2022 om 18:50

    Heel goed gelukt!
    Goed te maken. Peer met gorgonzola en de knapperige walnoten deden het fantastisch.
    Ga dit maken iedereen!

    Beantwoorden
  2. Anouk zegt

    10 april 2019 om 09:49

    5 sterren
    Ik hou dus niet zo heel erg van blauwe kaas, maar deze plaattaart is zoooo lekker!!
    Absolute favoriet bij ons thuis ☺️

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      10 april 2019 om 09:52

      Zo leuk om te horen!!! Dankjewel voor je leuke reactie. :-)

      Beantwoorden
  3. Tony zegt

    28 februari 2019 om 19:50

    5 sterren
    Heel erg lekker

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      28 februari 2019 om 21:16

      Wat onwijs goed om te horen. ? Dankjewel voor je reactie!

      Beantwoorden
  4. Ilse zegt

    19 december 2016 om 11:10

    5 sterren
    Dat klinkt echt heerlijk! Is deze afgekoeld ook lekker of heeft warm hier de voorkeur?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      19 december 2016 om 11:39

      Dankjewel Ilse! Ik denk dat hij warm het lekkerst is.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok