Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hoofdgerechten / Pizza met chorizo, bimi en mais

Pizza met chorizo, bimi en mais

28 juli 2017 By Andrea (Anniepannie.nl) 4 Reacties


Pizza met chorizo - Anniepannie.nlHet is wel pizza week hè, op Anniepannie? Ik ben er gewoon dol op. Er is iets aan pizza’s dat me aantrekt. Misschien het gemak waarmee je ze kunt maken (als je ten minste niet zelf aan de slag gaat met het deeg). Misschien ook wel dat je al je creativiteit erin kwijt kunt. En je restjes natuurlijk, haha! Zo kwam deze pizza overigens echt tot stand. Ik had nog paprika en bimi over van de Indonesische sayur arab die die ik van de week maakte en chorizo ligt hier eigenlijk altijd wel in de koelkast. Tadaaa, een yummie pizza met chorizo werd geboren!

Overigens, even of topic, die sayur arab ga ik binnenkort nog eens maken en dan doe ik wél een fotoshoot. Want echt, het was waanzinnig goed gelukt! Dan weet je dat alvast. ? Voor deze pizza (en hop, weer terug on topic!) gebruikte ik een gezonde bloemkool-pizzabodem van Magioni. Er zijn allerlei varianten te koop, op dit moment zijn dat geloof ik de courgettebodem, de bietenbodem en de bloemkoolbodem dus. Probeer het echt een keer, want ze zijn onwijs lekker. En de bloemkool in deze bodem, die proef je dus niet. Echt niet, Suzette. ?. Dit is pizza zoals het bedoeld is!

Pizza met chorizo, bimi en mais - Anniepannie.nlDit heb je nodig voor 1 pizza:
1 bloemkool pizzabodem (Magioni, verkrijgbaar bij o.a. Albert Heijn)
70 gram bimi (kun je ook vervangen door hele kleine broccoli roosjes)
40 gram chorizo van goede kwaliteit (bijv. van de slager of die van AH excellent)
50 gram mais
½ bol mozzarella
½ rode ui, in ringen
½ rode paprika, in reepjes
Versgemalen peper
2 el passata (= gezeefde tomatensaus)

Pizza met chorizo, bimi en mais

Verwarm de oven voor op 220˚C.

Leg de pizzabodem gedurende 5 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Dit zorgt ervoor dat de bodem straks knapperig blijft.

Was de bimi goed. Verhit wat zonnebloemolie in een wok en bak de bimi 4 minuutjes op hoog vuur. Leg apart.

Snijd het stukje chorizo in superdunne plakjes. (Tip: je kunt ook de vleeswaren variant gebruiken)

Besmeer de pizzabodem met de passata en beleg met de rode ui, bimi, paprika, mais en de plakjes chorizo. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel deze als laatst over de pizza. Maal er wat peper over.

Bak de pizza nog 10 minuten af in de oven.

Aanvalluhhhhhh!

TIP: Je kunt natuurlijk ook een ‘gewone’ pizzabodem gebruiken voor deze pizza. Maar ik daag je uit om de bloemkoolbodem van Magioni een kans te geven! Gezonder dan de standaard bodem en gek genoeg proef je de bloemkool totáál niet. Echt. helemaal. niet.

Ik ben natuurlijk heel benieuwd wat je vond van deze pizza met chorizo! Laat je het weten? Dat kan in een reactie hieronder, of… tag @anniepannie_nl op Instagram en deel je creatie met de rest van de wereld!

Meer lekkere pizza recepten:

Pulled paddo pizza
Love pizza
Naanpizza met geitenkaas, honing en blauwe bessen

Pizza met chorizo - Anniepannie.nl

 


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Hoofdgerechten, Makkelijke pizza's, Recepten Tags: bimi, bloemkool, broccoli, chorizo, magioni, mais, mozzarella, paprika, passata, pizza

« Stoombroodjes met kip en zoetzure komkommer
Rabarbercompote met kokos en sinaasappel »

Reacties

  1. Marijke zegt

    11 april 2019 om 11:58

    5 sterren
    Deze pizza is ZO lekker! Sowieso zijn wij helemaal fan van de bloemkoolbodems, maar met deze toppings wordt het echt een feestje. We maken deze pizza vaak als we niet zoveel tijd hebben om uitgebreid te koken, want hij staat echt zo in de oven.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      11 april 2019 om 12:10

      Ahhh zó goed om te horen! Heel leuk! Dankjewel voor je enthousiaste reactie. Ik ben ook helemaal fan van de bloemkoolbodems, lekker makkelijk.

      Beantwoorden
  2. Nicole zegt

    29 juli 2017 om 15:43

    5 sterren
    Ik ben dol op chorizo! En ook erg benieuwd naar de bloemkoolbodem. Ik ga het eens proberen :)

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      1 augustus 2017 om 16:17

      Ohhh chorizo… ik hou ervan! Leuk dat je de pizza gaat proberen!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok