Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Pasen / Paas chocolade bark maken

Paas chocolade bark maken

4 april 2020 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


paas chocolade bark

Kijk nou toch, wat een feestje dit! Als je hier niet vrolijk van wordt, dan weet ik het niet meer. Misschien lijkt het je wel heel ingewikkeld om deze Paas chocolade bark / brokken / scherven te maken. Maar vergis je niet: dit is écht heel makkelijk om te maken. Een kind kan de was doen! En dan kom ik meteen bij mijn volgende punt: deze Paaschocolade is heel leuk om met kinderen te maken. Heb je meteen een leuke activiteit om samen te doen. Tijdens deze coronacrisis moeten we er – ondanks alles – wat leuks van proberen te maken met elkaar!

Paas chocolade met gekleurde eitjes en sprinkles

Coop supermarkten vroeg mij om na te denken over iets leuks om om samen met kinderen te maken. Easy peasy! Kinderen houden van kliederen en versieren. En chocolade bark leent zich bij uitstek voor een klieder- en versierfeestje! Omdat het bijna Pasen is, ging ik voor Paas chocolade bark met dragee-eitjes in allerlei kleuren. Geel, roze, lichtblauw en -groen. Je kunt ze grof hakken of heel laten. Ik deed dat laatste. Als je de chocolade bark in stukken gaat breken, gaan sommige eitjes namelijk toch al stuk. Alleen de gekleurde eitjes vond ik niet genoeg, dus ik ging ook nog even los met glanzende gele bolletjes en een soort discodip in pastelkleuren. Super cute toch?!

Paas chocolade maken met kinderen

Marmereffect

Dan nog even over het marmereffect. Het is heel eenvoudig. Eerst stort je gesmolten pure (of melk) chocolade in een vorm. Dan schep je er dotjes gesmolten witte chocolade overheen. Met een cocktailprikker of punt van een mes trek je sierlijke lijnen door de chocolade heen. Zo ontstaat er vanzelf een prachtig marmereffect in je Paas chocolade! Probeer het maar eens, het is super leuk om te doen. Mocht je erg van roze houden, dan kun je de witte chocolade vervangen door deze ruby chocolade. Dat ziet er ook prachtig uit!

Paas chocolade met paaseitjes
Paas chocolade maken - ANNIEPANNIE.NL

Paas chocolade bark maken

Paas chocolade bark maak je heel makkelijk zelf. Smelt twee soorten chocolade door elkaar en maak er een prachtig marmerpatroon in. De finishing touch? Gekleurde Paaseitjes natuurlijk!
5 van 1 stem
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Bereidingstijd10 minuten minuten
Servings: 10 personen

Ingrediënten

  • 300 gram pure chocolade
  • 100 gram witte chocolade
  • handvol dragee-eitjes in verschillende kleuren
  • 1 eetlepel decoratiemix (naar keuze) dr. Oetker

Instructies

  • Hak de pure en witte chocolade in stukjes en smelt ze apart van elkaar 'au bain-marie'.
    Dat gaat zo: doe de pure en de witte chocolade allebei in een eigen hittebestendige kom en zet die op pannen met lichtjes kokend water. Let op: de pannen moeten iets kleiner zijn dan de kommen en er mag geen water of stoom in de kommen terechtkomen. Zorg er ook voor dat de onderkanten van de kommen het water niet raken. Laat beide soorten chocolade zachtjes smelten en roer geregeld om (met aparte spatels).
  • Bekleed een vierkante (ongeveer 21 x 21 cm) of langwerpige bakvorm (ongeveer 11 x 35 cm) met bakpapier en stort hierin de pure chocolade. Verdeel het gelijkmatig over de bodem en strijk glad. Schep er dan met een lepel hoopjes van de gesmolten witte chocolade op. Pak een mes met een scherpe punt of een satéprikker. Roer hiermee door de chocolade en maak sierlijke bewegingen. Zo ontstaat er vanzelf een mooi marmereffect.
  • Bestrooi de chocolade met gekleurde dragee-eitjes en andere versieringen. Zet de vorm dan minstens een uur in de koelkast om uit te harden. Breek het pas in stukken als de Paas chocolade goed hard is.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Enjoy! Ik zou het onwijs leuk vinden als je hieronder laat weten als je deze Paas chocolade bark gaat maken / hebt gemaakt.

Dit recept is onderdeel van mijn samenwerking met Coop supermarkten. Wil je meer Paasinspiratie? Kijk dan zeker even op deze Paasrecepten website van Coop!

Meer recepten voor Pasen:

Romige maissoep met chorizo en pistache
Knalgele gevulde eieren met avocado en dille
Gevulde chocolade-eieren met mangomousse

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om dit recept te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: 5 ingrediënten, Hapjes en Snacks, Nagerechten, Pasen, Recepten, Zelf maken Tags: chocolade bark, chocoladebrokken, chocoladescherven, chocolate bark, Paas chocolade, Paasbrunch, paasontbijt, Pasen

« Gevulde eieren met avocado en dille
3x Paas brunch recepten voor een online Paasbrunch »
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok