Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Recepten met aardappel / Ovenaardappels met salsa verde

Ovenaardappels met salsa verde

6 januari 2020 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Ovenaardappels met salsa verde - ANNIEPANNIE

Vandaag heb ik wat lekkers voor jullie zeg! Krokante ovenaardappels met een frisse, groene saus: salsa verde. Salsa verde is een zure, groene saus van verschillende kruiden, kappertjes, azijn en mosterd. Ik gebruik in dit recept basilicum en peterselie. Deze aardappeltjes uit de oven zijn heerlijk als bijgerecht, maar ook als hapje voor bij de borrel!

Ovenaardappels met een blosje

Als je goed kijkt, zie je dat de ovenaardappels op de foto kleine kleurverschillen hebben. Dat komt omdat ik er Miss Blush aardappeltjes voor heb gebruikt. Helaas zien ze er rauw wel een stuk mooier uit dan gegaard. De mooie kleurverschillen verdwijnen nagenoeg helemaal als je ze kookt of roostert in de oven. Bij deze ‘ontbijt als avondeten’ maaltijdsalade heb ik de Miss Blush aardappeltjes gestoomd, waardoor ze hun mooie schilkleur zoveel mogelijk behouden.

Ovenaardappels met groene saus - ANNIEPANNIE
Ovenaardappels met groene saus – ANNIEPANNIE
Ovenaardappels met salsa verde - ANNIEPANNIE

Ovenaardappels met salsa verde

Krokante ovenaardappels met een frisse, groene saus: salsa verde. Heerlijk als bijgerecht, maar ook als hapje voor bij de borrel
5 van 1 stem
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Bereidingstijd35 minuten minuten
Servings: 2 personen

Ingrediënten

  • 350 gram aardappelen
  • olijfolie

Salsa verde

  • 4 eetlepel olijfolie extra vergine
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 2 theelepel Dijonmosterd
  • 1 klein bosje platte peterselie grof gehakt
  • 1 klein bosje basilicum grof gehakt
  • 1 teentje knoflook gehakt
  • 1 sjalotje grof gesnipperd
  • 1 eetlepel kappertjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de aardappels in gelijke stukken en hussel ze om met wat olijfolie. Leg ze op de bakplaat en maal er wat zout over. Bak de aardappeljes in 25 à 30 minuten gaar en krokant.
  • Maal de ingrediënten voor de saus fijn in een keukenmachine of blender. Voeg naar smaak zout en versgemalen peper toe. Geef de saus bij de ovenaardappels.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Meer aardappelrecepten uit de oven

  • Roseval aardappels uit de oven (met tip voor extra crunch!)
  • Aardappelschotel met gorgonzola en geroosterde paprika
  • Indiase gegrilde groente met aardappel en kikkererwten

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen in deze lekkere ovenaardappels met salsa verde? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!

Ik ontwikkelde deze ovenaardappels met salsa verde in opdracht van Landjuweel, specialist in het wassen, sorteren en verpakken van aardappelen voor de retailmarkt.


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Bijgerechten, Hapjes en Snacks, Kerst, Recepten, Recepten met aardappel, Sauzen, Vega, Vegan Tags: aardappel, aardappelen, aardappels, basilicum, kappertjes, kruiden, oven, ovenaardappels, peterselie, salsa verde, saus

« Fudge met drank (Licor 43!)
5x Vegan broodbeleg – Voor een plantaardig ontbijt of veganistische lunch! »
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok