Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Pasta / Open lasagne met gegrilde groente en knapperige Parmaham

Open lasagne met gegrilde groente en knapperige Parmaham

23 november 2019 By Andrea (Anniepannie.nl) 2 Reacties


Open lasagne met gegrilde groente en Parmaham - ANNIEPANNIE

Ik ben dol op lasagne, maar het nadeel is dat het altijd zo lang in de oven moet! Daarom deed ik het dit keer helemaal anders. Deze open lasagne met gegrilde groente en knapperige Parmaham hoeft níet in de oven! Je maakt ‘m gewoon direct op het bord klaar. Stapelen maar! Naast lekker is deze lasagne behoorlijk gezond. Tussen de lasagnevellen gaat gegrilde courgette en venkel en ook de saus zelf zit bomvol veggies. Yum!

Genoeg groente

Zoals je misschien al is opgevallen ben ik DOL op groente. Ik vind het lekker, het geeft een bite en oja, het is natuurlijk onwijs gezond. Nu schijnt het zo te zijn dat we met z’n allen nog steeds veeeel te weinig groente eten. Het Voedingscentrum beveelt 250 gram groente aan, maar ikzelf probeer 300 tot 400 gram groente te eten op een dag. Dat lijkt veel, maar als je aan een aantal maaltijden wat groenvoer toevoegt valt het echt wel mee. Een tomaatje met wat sla op je brood, een keer een soepje als ontbijt, reepjes paprika als snack tussendoor en natuurlijk lekker veel veggies bij de avondmaaltijd. Zo gepiept! Bij de avondmaaltijd zorg ik er standaard voor dat minstens de helft van mijn bord vol ligt met groente. Deze open lasagne is daar een mooi voorbeeld van!

Open lasagne met gegrilde groente en Parmaham - ANNIEPANNIE

Open lasagne bomvol veggies

In de open lasagne gaan gegrilde courgette en venkel. Door de groentes in dunne plakken te snijden en te grillen, krijgen ze een rokerige smaak. Heerlijk! Als saus gebruikte ik de Verspil-me-Nietjes Pastabasis van de Lidl. Die is super lekker en bestaat voor 96 procent uit groente die anders afgekeurd zou worden. Ovale tomaten en kromme wortels, dat werk. De saus bevat verder geen onnodige toevoegingen en is ideaal voor als je snel een lekkere en gezonde pasta op tafel wilt zetten. Wil je ‘m ook proberen? Je vindt de Pastabasis in het groenteschap van Lidl Supermarkten, bij de verse tomaten.

Open lasagne met gegrilde groente en knapperige Parmaham

Deze open lasagne met gegrilde groente en knapperige Parmaham is zó lekker! Omdat de lasagne niet in de oven hoeft, is hij ook nog eens snel klaar. Een topper!
5 van 2 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Bereidingstijd20 minuten minuten
Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram verse lasagnebladen
  • 500 gram pastasaus
  • 250 gram ricotta
  • 1 courgette
  • 2 venkelknollen
  • 4 plakken Parmaham
  • verse basilicumblaadjes om te garneren

Instructies

  • Bak de plakken Parmaham knapperig in een droge koekenpan en laat ze daarna uitlekken op wat keukenpapier.
  • Verwijder de stelen en een plakje van de onderkant van de venkel en snijd in dunne plakken. Snijd de courgette in schuine plakken. Bestrijk de plakken venkel en courgette licht met wat zonnebloemolie. Verhit een grillpan en gril de groenten totdat ze gaar zijn en mooie strepen hebben.
  • Kook de verse lasagnebladen in een ruime pan in 4 minuten gaar. Laat de bladen uitlekken op een schone theedoek. Snijd ieder lasagneblad 1x doormidden.
  • Verwarm de pastasaus in een pannetje.
  • Leg nu op ieder bord een lasagneblad. Schep er wat saus op en leg er een paar plakjes groente op. Eindig met een beetje van de ricotta en leg er weer een lasagneblad op. Herhaal totdat alle groente en lasagnebladen op zijn. Het zou kunnen dat je nog een beetje saus overhoudt.
  • Leg de knapperige plakken Parmaham bovenop de open lasagnes en garneer met de basilicumblaadjes.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Eet je vegetarisch? Dan kun je de Parmaham natuurlijk gewoon weglaten. Ook dan is de open lasagne nog steeds heerlijk. 

Eet smakelijk!

Wijntip van Paul & Janou

Wijnteam Paul en Janou - Anniepannie.nl

“Onze wijntip: de Calmel & Joseph Languedoc Rouge 2016. De wijn verrast vooral door de combinatie van rode en zwarte bessen gecombineerd met zachte tannines en een toch romige en subtiele vanillesmaak. Je zou haast denken dat de wijn op hout gerijpt is, maar de wijn is zes maanden gerijpt op betonnen tanks. De druiven die gebruikt zijn: Syrah (50%), Grenache (30%) en Carignan (20%) druiven. Een heerlijke combinatie met de open lasagne!”

Bekijk hier alle recepten met wijntips van Paul & Janou >

Meer Italiaanse recepten:

  • Courgetti caprese met pesto en Parmaham
  • Romige pasta met gorgonzola en geroosterde paprika
  • Focaccia met salie, appel en blauwe kaas

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen in zo’n makkelijke open lasagne? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!

Dit is een samenwerking met Harvest House.


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: 7 ingrediënten, Hoofdgerechten, Pasta, Recepten, Vlees Tags: basilicum, courgette, Italiaans, lasagne, open lasagne, parmaham, pasta, pastasaus, recepten met een wijntip, ricotta, samenwerking, venkel

« Pizza met tonijn en courgette
5x vegan voorgerechten voor een plantaardig diner: maak indruk op je gasten! »

Reacties

  1. Martine zegt

    13 januari 2020 om 22:09

    5 sterren
    Heerlijk makkelijk te maken en superlekker gegeten. Deze gaat zeker keertje op herhaling ?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      21 april 2020 om 11:50

      Wat super om te horen Martine! Leuk dat je de open lasagne vaker gaat maken.

      Beantwoorden
5 from 2 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok