Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hoofdgerechten / Miso aubergine met salade van sobanoedels

Miso aubergine met salade van sobanoedels

25 april 2017 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Miso aubergine met salade van sobanoedels - Anniepannie.nlDit recept voor miso aubergine komt van de (knappe) mannen van Bondi Harvest. Serieus, als je iets hebt met gebruinde-Australische-goddelijk-voedsel-bereidende-surfdudes, grijp je kans en volg ze op Facebook. Of Instagram.

Ik deed wat aanpassingen aan het recept. Maar niet teveel. Want zoals de mannen zelf ook al zeggen: dit gerecht gaat je leven veranderen. Door het ‘lakje’ (tja, hoe noem je zoiets) van misopasta en sake krijgt de aubergine een onwijs diepe smaak. En door de honing die ik toevoegde wordt ‘ie nog eens extra sticky. Ik wist niet dat je aubergine zó lekker en spannend kon klaarmaken!

Bij de miso aubergine eet je een frisse salade van sobanoedels met sinaasappel en munt. Ik deed er ook nog wortellinten en lente-ui door, voor extra yummie-heid.

Dit heb je nodig voor 2 personen

Voor de miso aubergine:

  • 1 grote aubergine
  • 4 eetlepels bruine miso pasta (toko)
  • 2 eetlepels sake (o.a. Gall & Gall)
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 2 eetlepels honing (maple syrup voor vegan)
  • 1 eetlepel sesamzaadjes

Voor de sobanoedel salade

  • Ongeveer 150 gram sobanoedels (toko of Ekoplaza)
  • 3 lente-uitjes
  • 1 sinaasappel
  • 2 bospeentjes
  • 2 eetlepels gehakte munt
  • 2 eetlepels gehakte koriander (optioneel)

Miso aubergine met salade van sobanoedels

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Was de aubergine en snijd in de lengte door de helft. Maak met een scherp mes diepe inkepingen in het vruchtvlees (pas op dat je niet door het vel heen snijdt), zodat je een ruitpatroon krijgt. (Check eventueel het filmpje van Bondi Harvest)

Verwarm een koekenpan en voeg wat zonnebloemolie toe. Bak de auberginehelften zo’n drie minuten op de bolle kant en draai ze daarna om. Bak de auberginehelften nog drie à vier minuten op de platte kant totdat ze goudbruin zijn. Draai ze daarna weer om. Als het goed is zijn de inkepingen die je hebt gemaakt nu een beetje gaan openstaan.

Meng in een kommetje de misopasta, sake, rijstazijn, honing en de sesamzaadjes. Leg de auberginehelften op de bolle kant in een kleine ovenschaal, of laat ze in je koekenpan liggen als die ovenbestendig is. Besmeer de volledige platte kant van de aubergines met het misomengsel en zorg dat het ook goed in de inkepingen komt. Zet het geheel in de oven voor ongeveer 20 minuten. De miso aubergines zijn klaar wanneer ze bovenop lekker bubbelen en sticky zijn.

Terwijl de miso aubergine in de oven staat maak je de sobanoedel salade. Kook de sobanoedels volgens de instructies op de verpakking.

Maak slierten van de wortel met behulp van een spiralizer of schaaf er dunne linten van met een dunschiller. Voeg deze in de laatste minuut toe aan de pan met sobanoedels. Giet daarna af en spoel de sobanoedels en wortellinten na met koud water. Laat uitlekken.

Segmenteer intussen de sinaasappel. Dat betekent dat je heel voorzichtig de partjes tussen de vliesjes uitsnijdt. Kijk eventueel het filmpje van Bondi Harvest om te zien hoe je dit doet. Doe het segmenteren boven een kom zodat er geen sap verloren gaat. Het opgevangen sinaasappelsap wordt namelijk de dressing.

Snijd de lente-uitjes in dunne, schuine plakjes. Meng de sobanoedels, wortel, lente-uitjes, sinaasappel en kruiden door elkaar met het opgevangen sinaasappelsap.

Verdeel de sobanoedelsalade over twee borden en leg op ieder bord een warme miso aubergine.

Geniet!

Miso aubergine met salade van sobanoedels - Anniepannie.nl


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Hoofdgerechten, Recepten, Salades, Vega, Vegan Tags: aubergine, bondi harvest, japans, maple syrup, miso, munt, sake, sinaasappel, sobanoedels, vega, vegan

« Oosterse bleekselderijsalade met peer en granaatappel
Chocoladetaart met pistache en abrikoos »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok