Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hapjes en Snacks / Dukkah met hazelnoten – geurige kruidendip uit Egypte!

Dukkah met hazelnoten – geurige kruidendip uit Egypte!

6 november 2017 By Andrea (Anniepannie.nl) 2 Reacties


Dukkah met hazelnoten - Kruidendip uit Egypte - Anniepannie.nlMan, man, man, wat heb ik al veel complimentjes gekregen over deze dukkah met hazelnoten! En toegegeven, hij is ook erg lekker. Dukkah is een geroosterd noten-kruidenmengsel dat oorspronkelijk uit Egypte komt. Daarmee is dit officieel het eerste recept op Anniepannie uit Egypte, volgens mij. Dat er maar veel Egyptische recepten mogen volgen!

Dukkah wordt heel vaak gemaakt met amandelen, maar persoonlijk vind ik de variant met hazelnoten het allerlekkerst. Ik voegde ook venkelzaad toe aan mijn dukkah, dat geeft zo’n heerlijk fris en anijzig (ik weet – is geen woord) smaakje! Verder ziet het er erg leuk uit als je een mix van zwart en wit sesamzaad gebruikt, maar doe vooral niet teveel moeite. Voor de smaak maakt het namelijk niets uit!

Deze dukkah is leuk om als voorafje of borrelhapje te serveren (veel mensen kennen dit niet) met knapperig brood, goede olijfolie en eventueel wat snackgroente. Maar wist je dat het ook heerlijk smaakt bij kip of vis? Strooi er gewoon wat dukkah overheen, leg het een tijdje in de oven en voilà, smullen maar!

Dukkah kruidendip met hazelnoten - Anniepannie.nlDit heb je nodig:
125 gram hazelnoten zonder vel
80 gram sesamzaad (eventueel een mix van zwarte en witte zaadjes)
2 el korianderzaad
2 el komijnzaad
2 el venkelzaad
½ el versgemalen zwarte peper
1 tl zeezout flakes

Ook nodig: keukenmachine (of staafmixer met hakmolentje) en een vijzel.

Voor erbij: lekkere olijfolie, brood en snackgroente!

Dukkah met hazelnoten

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verhit een koekenpan en rooster de hazelnoten totdat ze goudbruin zijn.

Doe de geroosterde hazelnoten in een keukenmachine en pulseer totdat de noten grof gehakt zijn. Doe ze in een kom.

Verhit de koekenpan opnieuw en voeg het sesamzaad toe. Bak totdat de zaadjes goudbruin zijn en doe ze dan bij de hazelnoten in de kom.

Doe nu het koriander-, komijn- en venkelzaad in de hete koekenpan en bak totdat de kruiden heerlijk beginnen te geuren (let op: niet te lang bakken!). Doe de zaadjes daarna meteen over in een vijzel en stamp ze fijn.

Meng de gestampte zaadjes door de hazelnoten en het sesamzaad. Voeg nu ook het zout en de peper toe en meng alles goed door elkaar. Proef een beetje en breng eventueel verder op smaak.

Klaar is je kruidendip!

TIP: Serveer deze dukkah met brood, olijfolie en snackgroente. Eerst even dippen in wat olie, dan dippen in de dukkah. Dukkah smaakt trouwens ook heerlijk als kruidenkorstje op vis of kip!

Lijkt deze dukkah met hazelnoten je lekker? Of zit je misschien wel te wachten op een heel ander recept? Ik ben super benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! 

Dukkah met hazelnoten - Egyptische kruidendip - Anniepannie.nlMeer recepten met hazelnoten:

Rode kool salade met feta en hazelnoten
Bietencarpaccio met dadels en hazelnoten


Trouwens: deze pagina bevat affiliate links. Als je iets aanschaft via deze links ontvangt Anniepannie.nl een klein percentage van het aankoopbedrag. Hiermee help je Anniepannie groeien. Oja, ennuh, het kost jou natuurlijk niets extra!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Hapjes en Snacks, Recepten, Vega, Vegan, Voorgerechten Tags: arabisch, borrel, brood, dip, dukkah, egypte, egyptisch, hapje, hazelnoten, komijn, koriander, kruidendip, sesamzaad, snackgroente, venkel

« Couscous met kip, komkommer en granaatappelpitjes
Snelle tomatensoep met garnalen »

Reacties

  1. Martine zegt

    25 november 2019 om 19:32

    5 sterren
    Dukkah vind ik heerlijk. Lekker met allerlei smeersels of olijfolie met stuk brood. Dit recept is makkelijk te maken en extra lekker door het venkelzaad in combinatie de hazelnoten.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      26 november 2019 om 13:37

      Dankjewel voor je leuke reactie Martine! Bij ons is deze dukkah ook een graag geziene gast op de borrelplank.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok