Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hoofdgerechten / Bloemkoolsoep met kerrie en mosterd

Bloemkoolsoep met kerrie en mosterd

21 maart 2018 By Andrea (Anniepannie.nl) 2 Reacties


Bloemkoolsoep met kerrie aardappel en mosterd - Anniepannie.nlHij heeft een lekker kleurtje, deze bloemkoolsoep met kerrie en mosterd. Daar vrolijkt een mens van op! En ondanks dat deze soep een vrij winters karakter heeft, past de vrolijke gele kleur toch een beetje bij de lente. Want dat is het dus nu officieel hè, lente. Ik merk er nog niet zoveel van moet ik zeggen! Laten we hopen dat het weer dit weekend positief omslaat… ? Duim je mee?

Verwarmend

Bij gebrek aan de zon heb ik de warmte gisteravond even ergens anders gezocht. In dit soepje deed ik kerrie en mosterd, die zorgen beide voor wat pit. Je krijgt het er heerlijk warm van! Voor wat body voegde ik kruimige aardappels toe. Daar wordt de bloemkoolsoep heerlijk dik van! En lekker vullend niet te vergeten.

Bloemkoolsoep met kerrie mosterd en aardappel - Anniepannie.nlCrouton failure

Gisteren deed ik een poging tot croutons uit de oven. Zo ongeveer het makkelijkste wat er bestaat, zou je denken. Nee hoor, deze chef wist het te verprutsen. Ik was moe, ging op de bank liggen, vergat een timer te zetten en voila: een kwartier later werd ik opgeschrikt door het geloei van onze brandmelder. Verkoolde croutons anyone? Misschien heb jij meer geluk… ? Overigens zijn er nog meer lekkere toppings te bedenken voor deze bloemkoolsoep met kerrie. Wat dacht je van uitgebakken stukjes chorizo? Yum.

Bloemkoolsoep met kerrie en mosterd - Anniepannie.nlIngrediënten voor een flinke pan soep:

  • 1 hele bloemkool
  • 500 gram kruimige aardappels
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 el grove mosterd
  • 1 el dijonmosterd
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 laurierblaadje
  • Sap van een halve citroen

Ook nodig: een staafmixer

Bloemkoolsoep met kerrie en mosterd

  1. Vul je waterkoker en zet ‘m alvast aan. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Was de bloemkool en snijd in roosjes. Snipper de ui grof en hak de knoflook in stukjes.
  2. Verhit wat olijfolie in een grote pan met een dikke bodem. Bak de ui een paar minuutjes totdat ze glazig worden. Voeg dan de knoflook toe en bak even mee. Voeg het kerriepoeder toe, roer alles even goed door en voeg dan de aardappelblokjes en bloemkoolroosjes toe. Giet er zoveel water bij totdat alles nét niet helemaal onder staat. Verkruimel dan de bouillonblokjes erover, voeg de mosterd en de laurier toe en roer nog 1 keer goed door. Breng aan de kook en laat alles met de deksel op de pan in 20 à 25 minuten gaar worden.
  3. Controleer of de aardappel en de bloemkool zacht zijn. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met het citroensap en eventueel wat zout en/of versgemalen zwarte peper.

Eet smakelijk!

Meer soepjes?

Linzensoep met aubergine en tomaat
Snelle tomatensoep met garnalen
Miso soep met kip en wortellinten

Bloemkoolsoep met kerrie aardappel en mosterd - Anniepannie.nlIDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen in deze bloemkoolsoep met kerrie en mosterd? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Hoofdgerechten, Lunch, Recepten, Soep, Vega, Vegan Tags: aardappel, bloemkool, citroen, kerrie, laurier, mosterd, soep, vega, vegan

« Vlaams stoofvlees met frietjes en mayo
Tartaar van mango, avocado en rivierkreeftjes »

Reacties

  1. Tine zegt

    29 augustus 2019 om 16:43

    Hallo Andtea,

    Recept lijkt me lekker, ben het nu aan het maken, maar moet er laurierblad in of salieblaadjes? Bij ingrediënten staat laurier in het recept zelf salie. Ik heb het maar even helemaal weggelaten, zal toch wel smaken denk ik ;-)

    groetjes Tine

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      9 september 2019 om 15:44

      Sorry voor mijn verlate reactie! Het moet inderdaad laurier zijn. Ik ga het aanpassen, dankjewel voor je reactie. Hopelijk was het lekker!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok