Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hoofdgerechten / Stoofpotje met pompoen, pruimen en kaneel

Stoofpotje met pompoen, pruimen en kaneel

13 september 2017 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Stoofpotje met pompoen pruimen en kaneel - Anniepannie.nlVandaag is het een echte herfstdag zeg! Storm, windkracht 10, koud, brrr enzo. Persoonlijk vind ik dat de omslag van zomerweer naar herfstweer nogal plotseling is gegaan, maar misschien zat ik gewoon niet goed op te letten… haha! Anyway, vandaag vraagt om herfstvoer! Lees: warm, voedzaam en vooral niet te moeilijk COMFORT food. Dit stoofpotje met pompoen, pruimen en kaneel valt in al die categorieën en smaakt waanzinnig lekker!

Ik gebruikte een flespompoen in dit stoofpotje. Super easy zijn die! Weet je waarom? Je hoeft ze niet te schillen… Door het lange stoven wordt de schil vanzelf lekker zacht. Chill! In dit stoofpotje met pompoen gebruik ik koriander- en paprikapoeder en kaneel voor een volle, herfstige smaak. De gedroogde pruimen zijn echt een must in dit recept, die combineren namelijk heerlijk met de pompoen. Gedroogde pruimen koop je trouwens gewoon bij de supermarkt. Net zoals alle andere ingrediënten overigens! Gratis tip: dit pompoenstoofpotje smaakt nóg lekkerder met een schepje yoghurt en wat verse koriander on top.

Stoofpotje met pompoen en tomaat - Anniepannie.nlDit heb je nodig voor 4 personen: 
600 gram flespompoen, in stukjes
2 blikken tomatenblokjes
6 gedroogde pruimen, gehalveerd
1 rode ui
1 grote teen knoflook, fijngehakt (of 2 kleintjes)
100 g rode splitlinzen
2 tl korianderpoeder
1 tl kaneel
1,5 tl paprikapoeder
½ tl zout

Om te garneren (optioneel):
Klein bosje koriander, gehakt (optioneel)
4 el yoghurt (ongezoete sojayoghurt als je vegan eet)

Stoofpotje met pompoen, pruimen en kaneel

Verhit wat olie in een grote braadpan (of tajine). Snijd de ui in halve ringen en bak deze zo’n 10 minuutjes op laag vuur totdat ze zacht zijn. Voeg dan de knoflook toe en bak nog een minuutje zachtjes mee.

Voeg de pompoenblokjes, het korianderpoeder, kaneel, paprikapoeder, zout, de gehalveerde pruimen en de inhoud van de blikken tomatenblokjes toe. Vul dan 1 van de blikken helemaal met water en giet dit erbij. Roer alles even goed door en breng aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat de boel met de deksel op de pan zo’n 40 minuten stoven. Af en toe even roeren! Als het te droog wordt voeg je wat extra water toe.

Als het goed is, is de pompoen nu lekker zacht geworden en ruikt de boel heerlijk. Voeg dan de rode linzen toe en laat alles nog even 15 minuutjes zachtjes pruttelen (deksel op de pan). Vergeet niet om af en toe te roeren. Proef even en breng indien nodig verder op smaak met zout en/of peper.

Verdeel het stoofpotje met pompoen over vier kommen en garneer eventueel met wat yoghurt en gehakte koriander. That’s it!

Aanvallûhhh!

TIP: eet dit stoofpotje met rijst, couscous of knapperig brood. Yum!

Lijkt dit stoofpotje met pompoen je lekker? Of zit je misschien wel te wachten op een heel ander recept? Ik ben super benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram!

Meer comfort food:

Winterse maaltijdsoep met paprika en tomaat
Pompoensoep met gember en lente-ui
Marokkaanse kip tajine met citroen en olijven

Stoofpotje met pompoen en linzen - Anniepannie.nl


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Hoofdgerechten, Recepten, Vega, Vegan Tags: comfort food, flespompoen, fruit, herfst, kaneel, koriander, linzen, oranje, pompoen, pruimen, stoofpot, stoofschotel, stoven, tomaat, tomaten, vega, vegan, vegetarisch, winter

« Hele bloemkool uit de oven met vadouvan, krieltjes en ravigottesaus
Kikkererwtenwraps met geitenkaas en Italiaanse salade »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok