Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Vis / Risotto met venkel, zalm en zeekraal

Risotto met venkel, zalm en zeekraal

29 september 2014 By Andrea (Anniepannie.nl) 2 Reacties


Risotto met venkel, zalm en zeekraal - ANNIEPANNIE

Deze risotto met venkel, zalm en zeekraal bedacht ik toen ik in de Marqt aan het struinen was. Daar hebben ze altijd van die fijne verse vis! Een mooi stuk rode, wilde zalm sprong me van versheid bijna tegemoet. Thuis had ik nog een venkel liggen. Een match made in heaven! De risotto bedacht ik erbij omdat Roel daar dol op is. De zeekraal omdat het zo lekker allitereert met zalm. Gekkigheid, om het heerlijke zilte smaakje natuurlijk! ;-) Het resultaat is een smeuïge venkelrisotto met knapperige zeekraal en zalm. Genieten!

Risotto met venkel en zeekraal: lekker veel veggies!

Ik hou van groente in mijn risotto. Vandaar dat deze venkelrisotto lekker veel venkel bevat en ik ‘m aan het einde nog aftop met zeekraal. Super gezond en tóch heel lekker! Risotto wordt toch vaak als een guilty pleasure gezien. En ja, op zich is die rijst zelf in combinatie met kaas en roomboter natuurlijk niet ultra gezond. Maar gooi er flink wat groente doorheen en je hoeft je echt niet schuldig te voelen als je af en toe een lekker bordje risotto eet! Genieten zullen we, je leeft tenslotte maar 1x!

Zeekraal: wat is dat?

Als je nog nooit zeekraal hebt gegeten, dan raad ik je zeker aan om dat eens te proberen! In deze risotto met venkel is het heerlijk, maar het smaakt ook top op je (vega) pokébowl, in deze chimichurrisaus of door een aardappelsalade. Zeekraal vind je in de supermarkt vaak bij de visafdeling. De meeste groenteboeren hebben het ook en je lokale visboer heeft het zeker. Zeekraal is super gezond!

Venkelrisotto met zalm en zeekraal

Risotto met venkel, zalm en zeekraal

Deze risotto met venkel, zalm en zeekraal is echt super lekker! Het zoete van de venkel combineert heerlijk met de romige risotto en de zeekraal geeft een knapperige, zilte touch. Een aanrader!
5 van 2 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd10 minuten minuten
Bereidingstijd30 minuten minuten
Totale tijd40 minuten minuten
Servings: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 venkelknol fijngesneden (paar takjes groen bewaren voor garnering)
  • 1 liter groentebouillon van 2 biologische bouillonblokjes
  • 150 g risottorijst Arborio is lekker
  • 2 mooie stukken zalm mét vel
  • 100 g zeekraal
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 3 takjes dille fijngehakt
  • 1 glaasje droge witte wijn
  • 1 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 klontje ongezouten roomboter
  • ½ tl venkelzaad
  • 2 partjes citroen
  • peper en zout

Instructies

  • Maak de bouillon in een pan en zet deze op heel laag vuur klaar met de deksel op de pan. Leg alvast een soeplepel klaar.
  • Verhit een scheut olijfolie in een braadpan en voeg de ui toe. Fruit de ui 10 minuten op laag vuur en zorg dat ze niet bruin wordt. Voeg vervolgens de venkel en het venkelzaad toe en laat nog eens 5 minuten meebakken. Regelmatig roeren.
  • Voeg nu de risotto toe en bak 2 à 3 minuten mee. Blus af met de witte wijn en zet het vuur iets hoger. Roeren! Als de wijn volledig is opgenomen door de risotto, voeg je een soeplepel warme bouillon toe. Goed roeren en pas de volgende soeplepel toevoegen als het vocht bijna volledig is opgenomen. Herhaal dit proces totdat de risotto gaar is. Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt. Heb je juist te weinig? Voeg dan kokend water toe. Kijk uit dat de risotto niet te gaar wordt. Proef af en toe, dan weet je hoever je bent in het proces.
  • Is de risotto gaar? Voeg dan nog een halve soeplepel bouillon toe, voor een lekker smeuïg geheel. Haal nu de pan van het vuur en breng de risotto op smaak met peper en – eventueel – wat zout.
  • Roer er de fijngehakte dille, roomboter en Parmezaan door en laat de pan nog een paar minuten met het deksel erop staan.
  • Nu is het tijd voor de rest. Zet een waterkoker met water aan. Bestrooi de zalm aan de roze kant met zout en peper. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan. Bak hierin de zalm op hoog vuur 1 minuut aan de roze kant. Keer de zalm vervolgens om en bak nog een paar minuten tot het vel knapperig is en de zalm rosé is van binnen.
  • Overgiet de zeekraal met kokend water. Spoel daarna meteen af met koud water.
  • Nu kun je het bord gaan opmaken! Schep de risotto in het midden van de borden. Leg daarop een handje zeekraal en eindig met een stuk zalm, velkant naar boven. Garneer met een takje venkelgroen en bedruppel het gerecht met wat extra vierge olijfolie. Geef er een partje citroen bij en – als je zin hebt – een glaasje witte wijn.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Smullen maar!

Meer risotto recepten:

Risotto met tuinbonen

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen in deze risotto met venkel, zalm en zeekraal? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Hoofdgerechten, Kerst, Recepten, Vis Tags: citroen, Italiaans, Kerst, risotto, venkel, vis, zalm, zeekraal

Koude bietensoep uit Litouwen »

Reacties

  1. Maroesja zegt

    15 juni 2022 om 19:46

    5 sterren
    Ik bedoel natuurlijk 5 sterren!

    Beantwoorden
  2. Maroesja zegt

    15 juni 2022 om 19:45

    Lekkerste risotto zalm venkel ooit gemaakt!

    Beantwoorden
5 from 2 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok