Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Bijgerechten / Rabarbercompote met kokos en sinaasappel

Rabarbercompote met kokos en sinaasappel

1 augustus 2017 By Andrea (Anniepannie.nl) 2 Reacties


Rabarbercompote met kokos en sinaasappel - Anniepannie.nlRabarber is een groente, wist je dat? Ik had er nog nooit echt over nagedacht, maar als ik het een paar dagen geleden had moeten zeggen was ik voor fruit gegaan. Maar nee dus! Geinig om te weten. Het is ook wel erg verwarrend hoor, want over het algemeen wordt rabarber in toetjes en andere zoete gerechten gebruikt. Ik maakte er een heerlijke rabarbercompote met kokos mee!

Rabarbercompote met kokos - Anniepannie.nlDit was trouwens mijn eerste koken-met-rabarber ervaring. Ik heb het zeker wel eens gegeten (niet vaak), maar op de een of andere manier had ik me er in de keuken nog nooit aan gewaagd. Tot mijn lieve vriendinnetje Maxime besloot om mij haar zelfgekweekte rabarberstengels te schenken. Ze wist niet helemaal wat ze ermee aan moest. Ik had in eerste instantie ook geen idee, dus ik besloot om – heel veilig – te gaan voor een compote. Die smaakte heerlijk!

Rabarbercompote met kokos en sinaasappel - Anniepannie.nlNa het compote succes durfde ik me trouwens helemaal te laten gaan. ? Met het restant rabarber maakte ik banaan-rabarbermuffins. Waanzinnig lekker! Die houden jullie nog van me tegoed.

Dit heb je nodig voor 1 schaaltje rabarbercompote: 
½ el kokosolie
400 gram rabarber, in kleine stukjes
Sap van een halve sinaasappel
3 à 4 el maple syrup (= ahornsiroop)
3 el gedroogde kokosrasp
Mespuntje zout

Rabarbercompote met kokos en sinaasappel

Laat de kokosolie smelten in een ruime steelpan met dikke bodem. Voeg de rabarberstukjes toe en roer even om. Voeg de maple syrup, kokosrasp, sinaasappelsap en het zout toe. Roer goed door.

Plaats de deksel op de pan en laat de rabarbercompote 20 minuten zachtjes pruttelen. Af en toe even roeren.

Eet smakelijk!

TIP: je kunt deze rabarbercompote een paar dagen bewaren in de koelkast. Serveer bij de avondmaaltijd, als topping op je toetje of schep een beetje over je yoghurt- of havermoutontbijt.

Ik ben natuurlijk heel benieuwd wat je vond van deze rabarbercompote met kokos en sinaasappel! Laat je het weten? Dat kan in een reactie hieronder, of… tag @anniepannie_nl op Instagram en deel je creatie met de rest van de wereld!

Meer recepten met kokos:

Brownies van zwarte bonen en kokos
Choco dadels met pindakaas en kokos
Makkelijke mango kokos ijsjes!

Rabarbercompote met kokos L - Anniepannie.nl


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Bijgerechten, Nagerechten, Ontbijt, Recepten, Vega, Vegan Tags: vega, vegan

« Pizza met chorizo, bimi en mais
Bietensalade met blauwe bessen, bramen en een sinaasappeldressing »

Reacties

  1. Nicole zegt

    3 augustus 2017 om 10:36

    5 sterren
    Hmmm, wat een lekkere combinatie lijkt me dat rabarber met kokos. Ik ga het een keer proberen :)

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      3 augustus 2017 om 11:39

      Wat leuk! Benieuwd hoe je ‘m vindt!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok