Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Over
    • Het team
  • Shop
You are here: Home / Hotspots / Hotspots in Den Haag / Promenade Food Festival: South African Flavours

Promenade Food Festival: South African Flavours

28 september 2019 By Andrea (Anniepannie.nl) Leave a Comment


Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan
Foto door Wendy YIp van Mevr. Yan.

Als je nog nooit gehoord hebt van de Promenade Food Festivals van het Crowne Plaza hotel in Den Haag, dan volgt hier de tip der tips: ga erheen! Ik bezocht eerder al het Filipijnse en het Peruaanse Promenade Food Festival en beide waren ontzettend tof. Heerlijk en bijzonder eten, inspirerende chefs en een hele fijne sfeer. De afgelopen dagen was het de beurt aan Zuid-Afrika en wederom was het fantastisch! Extra bijzonder was dat ik Crowne Plaza bij deze editie heb mogen helpen met de organisatie van een persdiner voor foodbloggers en -influencers uit de regio. Hoe tof!

Promenade Food Festival: het idee

Bijna iedere maand organiseert het Haagse Crowne Plaza hotel een foodfestival waarbij telkens een ander land in de spotlights staat. Het hotel en de ambassade van het betreffende land slaan de handen ineen en organiseren een 2, 3 of soms zelfs 4-daags festijn in Brut International Flavours, het restaurant van het hotel. Gasten (van binnen én van buiten het hotel) kunnen voor een vaste prijs van €39,50 genieten van een driegangendiner volledig in de stijl van het land. Het bijzondere aan het Promenade Food Festival is dat er bij elke editie één van de beste chefs van het land wordt ingevlogen om samen met chef Sido de Brabander en de rest van het team van Brut International Flavours een fantastisch en authentiek diner neer te zetten.

Promenade Food Festival - de chefs - Mevr. Yan
Chef Abigail Mbalo uit Kaapstad en chef Sido de Brabander uit Den Haag. Foto door Wendy YIp van Mevr. Yan.
Het persdiner voor foodbloggers en -influencers. Foto door Wendy YIp van Mevr. Yan.
Het persdiner voor foodbloggers en -influencers. Foto door Wendy YIp van Mevr. Yan.

South African Flavours: een diner met een verhaal

Deze editie draaide helemaal om Zuid-Afrika. Chef Abigail Mbalo verliet tijdelijk haar populaire restaurant 4Roomed eKasi in Kaapstad om in Den Haag de sterren van de hemel te koken. Haar verhaal is meer dan inspirerend. Als kind groeide ze op in een kleine vierkamerwoning in een township. Toen ze uiteindelijk afstudeerde als tandtechnicus zag ze dit – zoals zovelen met haar – als een ticket uit het township. Ze vestigde zich op een ‘betere’ plek in Kaapstad en maakte carrière in de tandheelkunde. Omdat koken ook een passie van Abigail was, schreef ze zich onder liefdevolle druk van haar man en kinderen in 2014 in voor Masterchef Zuid-Afrika. Ze schopte het tot de top 6 en besloot helemaal voor het culinaire vak te gaan. Eerst kookte ze vanuit een foodtruck, al snel werd dat restaurant 4Roomed eKasi gevestigd in – jawel – het township van haar jeugd. Als iedereen blijft wegtrekken uit de townships, stimuleer je daar niet de lokale economie, aldus Abigail. Zij koos daarom heel bewust voor deze plek.

Chef Abigail Mbalo - Promenade Food Festival - Mevr. Yan
Chef Abigail Mbalo. Foto door Wendy YIp van Mevr. Yan.

Township cuisine met een fine dining twist

De amuses voorafgaand aan het Zuid-Afrikaanse diner waren geïnspireerd op het streetfood dat Abigail vanuit haar foodtruck serveerde. Een ‘vetkoek’ (soort hartig oliebolletje) gevuld met curry en een briochebroodje met Zuid-Afrikaanse worst en tomatensmoor.

Vetkoek met currysaus. Foto door Wendy YIp van Mevr. Yan.
Vetkoek met currysaus. Foto door Wendy YIp van Mevr. Yan.

Eenmaal aan tafel switchten we naar fine dining met een regenboogsalade van radijs en gepickelde wortel met daarbij licht gerookte exotische paddenstoelen. Naast de salade lag een toef ‘naartjie’ schuim die je door de salade kon scheppen. Gemaakt van een mandarijnachtige Afrikaanse vrucht. Het smaakte fantastisch! De lekkerste paddenstoelen die ik ooit at, ze kregen een beetje een baconsmaak door het roken.

Voorgerecht: regenboogsalade met 'naartjie' schuim. Foto door Wendy YIp van Mevr. Yan.
Voorgerecht: regenboogsalade met ‘naartjie’ schuim. Foto door Wendy YIp van Mevr. Yan.

Als hoofdgerecht volgde rundermedaillon met een korstje van Zuid-Afrikaanse ‘biltong’ (gedroogd en gekruid vlees), ‘Mqa’ (Zuid-Afrikaanse pap van pomoen en polenta), een gefrituurde ‘chicken lollipop’, een tagliatelle van spinazie en prei en een krachtige curryjus. Daarbij werd ook nog een salade van biet, cranberry en ricotta geserveerd. Heerlijk allemaal!

Hoofdgerecht South African Flavours - Mevr. Yan
Hoofdgerecht South African Flavours. Foto door Wendy YIp van Mevr. Yan.
Promenade Food Festival - MevrYan - salade
Salade met bietjes en ricotta. Foto door Wendy YIp van Mevr. Yan.

Het dessert: een ‘milk tart’ met kaneel, ‘koeksisters’ (een gevlochten koek met siroop) met rooibos en een bol vanilleijs. Yum! Het paste allemaal prachtig bij elkaar.

Promenade Food Festival - dessert - CrownePlaza-c-MevrYan
Foto door Wendy YIp van Mevr. Yan.

De volgende Promenade Food Festivals: Ecuador en Italië

Als je na dit verhaal zit te watertanden en je ook een keer zo’n bijzondere avond wilt meemaken: dat kan! In oktober kun je genieten van de Ecuadoriaanse keuken en in november is Italië aan de beurt. Allebei landen met bijzonder veel te bieden op culinair gebied! Reserveren kan via Brut International Flavours of het Crowne Plaza Promenade hotel, onderaan deze pagina vind je alle gegevens. Ik wens je alvast onwijs veel plezier!

De foto’s in deze blogpost zijn gemaakt door Wendy Yip van Mevr. Yan. Wendy fotografeert voor diverse horecagelegenheden en foodconcepten.

Promenade Food Festivals

Crowne Plaza Den Haag – Brut International Flavours
Van Stolkweg 1

070 352 5161
info@brasseriebrut.nl


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Filed Under: Foodfestivals, Foodfun, Hotspots, Hotspots in Den Haag Tagged With: abigail mbalo, brut international flavours, crowne plaza, den haag, diner, foodfestival, hotspot, masterchef, promenade food festival, restaurant, uit eten, zuid-afrika

« Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag
Vegetarische borrelplank met bitterballen, kaas en groente »

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

anniepannie_nl

Anniepannie.nl | Andrea Tegel
Een heel gelukkig nieuw jaar voor jullie allemaal. Een heel gelukkig nieuw jaar voor jullie allemaal. 💜 Ik ben een beetje onder een steen gaan liggen de afgelopen weken, omdat er privé een hoop heftigs speelt. De komende tijd ga ik proberen regelmatig wat lekkers te posten, dat leidt af en dat is fijn. Het lukt me misschien niet altijd om op al jullie reacties en berichtjes te reageren. Maar blijf ze sturen, ik geniet er zó van!

Vandaag deel ik jullie meer dan 75 (!) ge-wel-dige antwoorden op mijn vraag ‘Wat wens je Nederland toe’. Een vraagsticker die ik spontaan in m’n story gooide na de laatste persconferentie. Van ontroerend tot hysterisch grappig, ik raad je aan om zeker even naar rechts te swipen. Enjoy!

Veel liefs,
Jullie Annie

PS: volgende keer probeer ik iets breder te lachen. #beloofd 🤗
*ACTIE GESLOTEN * Wat snack jij het liefste tijden *ACTIE GESLOTEN * Wat snack jij het liefste tijdens een kerstfilm? Laat het weten in een reactie, volg @coopsupermarkt en @anniepannie_nl en maak kans op een feestelijk kerstpakket van Coop supermarkten. Omdat het al bijna Kerst is, maak ik de winnaar morgen meteen al bekend via mijn stories. May the odds be ever in your favor! 🤞🏻🤩

Ultiem Kerstgeluk is voor mij: samen met Roel foute kerstfilms kijken onder het genot van een 'hapjesdiner'. Spaanse vleeswaren, gevulde peppadews, olijfjes, stokbrood met smeersels, nootjes en... lekkere bubbels om het jaar feestelijk af te sluiten. Want 2020 was ook voor ons een 'hell of a ride', maar er zijn zeker ook een hoop mooie momenten geweest. Tijdens de Kerstvakantie staan we daar samen bij stil en hopen we vooral lekker tot rust te komen en te genieten! 🎄🍾🥂💜

#samenmetcoop #anniepanniewerktsamen #coopsupermarkt
Ohhh lieve mensen, echt hoor, deze moet je proeven Ohhh lieve mensen, echt hoor, deze moet je proeven. Een hele bloemkool in bladerdeeg, met een laagje truffelmayonaise en een ‘duxelle’ van paddenstoelen. Geserveerd met een romige blauwe-kaassaus waarvan ik alweer ga watertanden als ik erover schrijf. (JA, je mag ook een andere kaas gebruiken als je niet van de blauwe club bent!). Allemachtig, wat is dit goddelijk... Helemaal Kerstproof!

Ik weet, tijdens sjieke diners houden we ervan om in de keuken de bordjes op te maken en dan pas uit te serveren. Net zoals in een restaurant. Maar ik wil je met dit gerecht toch aanraden om dat niet te doen. De bloemkool 'en croute' ziet er namelijk juist in z’n geheel ontzettend spectaculair uit! Op de bovenkant van de bladerdeegkorst kun je nog een mooie decoratie maken, bijvoorbeeld een kerstboompje, een ster of een blaadje. Snijd de bloemkool pas aan tafel aan, zodat je eerst alle ‘oh’s en ah’s’ in ontvangst kunt nemen. Als je een mooie braadslede hebt, zoals de Superior Triply braadslede van @bk_cookware, dan staat dat prachtig op de (kerst)tafel. 

Hoewel deze ‘bloemkool en croute’ natuurlijk dé eye-catcher van de tafel is, vind ik het altijd leuk om de tafel mooi aan te kleden. Ik koos hier voor een tafelkleed in kerstig groen (het is tenslotte over een week al Kerst!) en met een print van abstracte kerstbomen. Leuke servetjes erbij, glaasjes wijn erbij, niks meer aan doen! Hoe kleden jullie de kersttafel het liefst aan? En wat zijn überhaupt jouw kookplannen voor Kerst?

De link naar het recept vinden jullie via de link in mijn bio @anniepannie_nl. 

#KerstmetBK #kokenmetBK #anniepanniewerktsamen met #BKCookware
Ik leef voor super crunchy aardappeltjes. Vandaag Ik leef voor super crunchy aardappeltjes. Vandaag deel ik weer een heerlijk recept met jullie: geplette krieltjes uit de oven met sinaasappel en rozemarijn. Een geweldig (Kerst!) bijgerecht, bomvol smaak. Ik maakte de krieltjes klaar in mijn nieuwste liefde van @bk_cookware. 

Voor dit recept gebruikte ik de Superior Triply braadslede van BK. Een hele mond vol, maar dan heb je ook wat. De unieke constructie van twee lagen roestvrij edelstaal met een laag aluminium ertussen zorgt voor een snelle en gelijkmatige warmteverdeling. Precies wat we nodig hebben voor mooi gebruinde en über crunchy krieltjes uit de oven! De braadslede is trouwens zo robuust, dat ik er van overtuigd ben dat hij een leven lang mee gaat. Wees dus niet verbaasd als ik over een jaar of 40 nog steeds recepten deel uit deze topper. Ik zet bij deze een reminder in mijn agenda om het t.z.t. te checken, haha! 👵🏻

Mocht je inner foodie jaloers zijn geworden op deze braadslede... Je kunt 'm nu met maar liefst 30% korting shoppen op de site van @bk_cookware als je de code ANNIEPANNIExBK gebruikt. Whoop whoop!

Als je snel zo'n crunchy krieltje door de mayo wilt halen: haast je voor het recept naar www.anniepannie.nl. Directe link staat ook in mijn bio @anniepannie_nl. 

#kerstmetBK #kokenmetBK #anniepanniewerktsamen met #BKcookware #geenarreslee #maareenbraadslee
Normaal gesproken eet ik bíjna nooit koekjes. Beh Normaal gesproken eet ik bíjna nooit koekjes. Behalve met Kerst! Kerstkoekjes lust ik all day every day. Zelfs tijdens het ontbijt, hehe. Omdat ontbijten met alleen een bord koekjes stiekem niet zo'n goed idee is, ga ik morgenavond kijken naar 24Kitchen Feestdagen met Rudolph op 24 Kitchen. Die uitzending draait namelijk volledig om het kerstontbijt! Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat Rudolph onder andere een gezond kerstbrood, een tomaat-cheddaromelet (uit de oven!), een boter-kerstkransje met kerstboomtoast en een kerstontbijt-trifle gaat maken. HO HO HO wat klinkt dat lekker! Dat ik sinds kort fan ben van ovenfrittata's wisten jullie al, ik ben daarom super benieuwd naar de ovenomelet van @rudolphvanveen_official. De uitzending kun je trouwens gewoon gratis kijken op Kanaal 24.

Kijk je met me mee? Als het antwoord daarop 'YES GIRL! NATUURLIJK!' is, let dan even extra goed op: morgen zet ik in mijn story een prijsvraag online. Het antwoord zie je in de uitzending op 24Kitchen op Kanaal 24, morgenavond (16 december) om 18:30. Zodra je het antwoord weet: haast je als de wiedeweerga naar mijn story @anniepannie_nl en vul het antwoord in. Je maakt dan kans op niet alleen de dagprijs - bestaande uit een kookboek van Rudolph, een set stekers voor kerstkoekjes en de @24kitchen_nl kersttrui (swipe naar rechts) - maar óók op de hoofdprijs: een bakworkshop met the one and only Rudolph van Veen. Super leuk! Overigens verzorgt Rudolph iedere werkdag kerstinspiratie op Kanaal 24, je kunt dus óók vanavond al in hogere kerstsferen komen. 👼🏻🎄🤩

#anniepanniewerktsamen #feestdagenmetrudolph #kerstontbijt #kerstkoekjes #kerstinspiratie samenwerking
VET random deze foto, maar ik had zin om wat vroli VET random deze foto, maar ik had zin om wat vrolijks te delen te midden van al deze COVID-shit. Ik vind het bedroevend om me te realiseren dat er mensen zijn die zó asociaal en tenenkrommend dom zijn dat ze als een stel driftige kleuters op het Binnenhof gaan staan trommelen en fluiten tijdens een ontzettend belangrijke toespraak die écht écht écht niet voor de lol wordt ingelast. Maar... al weer veel teveel woorden daaraan vuil gemaakt! In mijn story staat nu een heel gezellig vragenblokje waarin je iets liefs en positiefs voor je medemens mag wensen. Ik ga voor mínstens 100 reacties en die wil ik dan allemaal in een gezellige post gaan delen ergens in de komende week. Dát lijkt me nou tof en hoopgevend. Een beetje een ‘wij’ gevoel creëeren. We doen dit met elkaar, namelijk. Nederland, make me proud! 🤗🤗🤗

En nu uitleg bij deze foto. Ik fiets hier met een enorme joekel van een kalkoen op m’n bagagedrager, op weg naar vrienden met een grotemensenoven. Afgelopen zondag bereidde ik voor het eerst een gevulde kalkoen van @copastraditionalturkeys, die ik een week eerder kreeg van @boersenboers. Ik vond het super leuk om te doen en het is nog goed gelukt ook! Ik kreeg hulp van m’n goede vriend Bas en z’n Boretti. #borettibas 😜 In mijn stories ga ik het hele verhaal met jullie delen. Even geduld want ik moet nog wat foto’s van m’n camera halen. Vul tot die tijd eerst maar even dat gezellige vragenblokje in met jouw allerliefste wens voor Nederland. Er zijn nú al pareltjes binnengekomen. Dank daarvoor! ❤️
Volgen op Instagram

Nu populair

Zelfgemaakte pindakaas uit de blender
Chocolademelk van cacaopoeder
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Varkenshaassaté met pindasaus
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Kokoskoekjes met lemoncurd uit No Waste - ANNIEPANNIE

Kokoskoekjes met lemoncurd

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2021 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok