Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hapjes en Snacks / Pittige pepernoten met chili, venkelzaad en pure chocola

Pittige pepernoten met chili, venkelzaad en pure chocola

1 december 2017 By Andrea (Anniepannie.nl) 2 Reacties


Pittige pepernoten met chili en venkelzaad - Anniepannie.nlPittige pepernoten, dat bekt toch alleen al lekker? Ik kan je vertellen, het smaakt ook nog eens heerlijk. Als je van een pitje houdt natuurlijk! Dit zijn namelijk geen gewone pepernoten. Door het beslag gaan gemalen chiliflakes, grof zeezout en wat venkelzaad. Zo krijg je zoete pepernoten met een lekkere kick. Hier thuis zijn ze helemaal goedgekeurd! Let wel op: adults only.

Pittige pepernoten

Mijn vriend Roel raakte een beetje misleid door het ogenschijnlijk onschuldige uiterlijk van deze bad boys. Hij stopte er drie tegelijk in zijn mond en pufte het daarna uit. Eén tegelijk dus, mensen! Haha. Het grappige aan deze pepernoten vind ik dat het een soort Russisch roulette is. Sommige pepernoten zijn behoorlijk pittig, terwijl anderen wel weer meevallen.

Chocoladelaagje

Omdat chocoladepepernoten echt de bom zijn, kon ik me ook bij deze gekke pepernoten niet inhouden. En kom op, de combinatie pure chocola en chili is natuurlijk fantastisch! Het chocoladelaagje is dus niet verplicht, maar wel ERG aan te bevelen. Ik wens je alvast veel plezier met deze pittige pepernoten!

Pittige pepernoten met chili venkelzaad en chocolade - Anniepannie.nlDit heb je nodig:
125 gram zelfrijzend bakmeel
65 gram bruine basterdsuiker
50 gram ongezouten roomboter + een klein klontje (kamertemperatuur)
2,5 el melk (ik gebruikte trouwens havermelk)
3 tl speculaaskruiden
½ tl gemalen chiliflakes (uit zo’n molentje)
½ tl venkelzaad, grof gevijzeld
Snuf grof zeezout
30 gram pure chocolade

Pittige pepernoten met chili, venkelzaad en pure chocola

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Doe 50 gram roomboter in een grote kom en roer hem zacht. Doe het meel, de suiker, speculaaskruiden, zeezout, venkelzaad, chiliflakes en de melk erbij en kneed met je handen totdat alles goed gemengd is.

Vorm kleine balletjes van het deeg en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zorg dat er voldoende ruimte overblijft tussen de balletjes, ze gaan namelijk nog uitzetten!

Bak de pepernoten in ongeveer 15 à 20 minuten gaar. De pepernoten zijn nog een pietsie zacht als ze uit de oven komen. Dat is ok, ze harden vanzelf uit en worden dan lekker bros. Als ze nog héél zacht zijn doe je ze nog even 5 minuutjes langer in de oven. Laat de pepernoten helemaal afkoelen.

Smelt de chocolade met het klontje boter au bain-marie. Dat houdt in dat je de chocola en boter in een klein pannetje (of metalen schaaltje) doet en dit boven een pannetje met een laagje kokend water hangt. Zorg dat er geen stoom of water bij de chocola kan komen. Laat smelten, roer even om en dip de pepernoten een voor een in de chocolade. Leg ze dan op een groot vel bakpapier en laat de chocola hard worden. Dit kan ook in de koelkast.

Eet smakelijk!

Hartig sinterklaashapje?

> Sinter-KAAS-letters

Pittige pepernoten voor volwassenen - Anniepannie.nlIDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Vind je deze pittige pepernoten helemaal leuk? Of zit je misschien wel te wachten op een heel ander recept? Ik ben super benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram!

 


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Hapjes en Snacks, Recepten, Vega Tags: chili, chocola, hapje, pepernoten, sinterklaas, speculaas, venkel

« Sinterkaasletters voor een heerlijk hartig avondje!
Chocolademelk van cacaopoeder »

Reacties

  1. Manouk zegt

    1 december 2017 om 19:25

    5 sterren
    Pepernoten met pit! Ik heb ze ook mogen proeven, en vind ze verrassend lekker. Het is weer eens wat anders, en dat maakt het eten ervan des te leuker. Vooral de combinatie van chili en choco is een aanrader! Omdat sommige pepernoten toch best pittig zijn, dacht ik dat ik er niet non-stop van zou blijven eten, maar niets is minder waar, ook deze pepernoten zijn verslavend.. :)

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      1 december 2017 om 21:40

      Haha! Dat heb ik gemerkt. De pepernoten die nog over waren zijn schoon op gegaan! ?

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Rode koolsalade met appel, munt en limoen

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok