Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Recepten / Paddenstoelenstoof met linzen, walnoot en zoete aardappelpuree

Paddenstoelenstoof met linzen, walnoot en zoete aardappelpuree

12 juni 2018 By Andrea (Anniepannie.nl) 9 Reacties


Paddenstoelenstoof met linzen walnoot en zoete aardappelpuree - Anniepannie

Oh my, wat was dít lekker zeg! Af en toe daag ik mezelf uit om een lekkere vegan maaltijd te bedenken. Nou lieve leukerds, dat is weer gelukt hoor! Deze paddenstoelenstoof met linzen en walnoot is zó vol van smaak, dat je echt (maar dan ook echt) het vlees niet mist. Mocht je daar erg aan gehecht zijn. ?

No meat today

Kastanjechampignons en vooral shiitakes zijn vol en aards van smaak. Daardoor zijn deze paddo’s de perfecte vleesvervanger! Nee, die vegaburgers en vegastukjes heb je dus eigenlijk helemaal niet nodig! Alhoewel dat ook lekker kan zijn hoor, ik eet het zelf ook wel eens. Maar hoe mooi dat je vleesvervangers ook gewoon onbewerkt uit de natuur kunt halen! Vooral shiitakes vind ik echt magische paddenstoelen. Ze zijn heel ‘vlezig’ van structuur en zitten rammetje vol smaak. en daarnaast: paddenstoelen zijn superduper gezond! Zo’n stoofpotje van paddenstoelen is dus een harstikke goed idee.

Paddenstoelenstoof met linzen en walnoot - Anniepannie
Paddenstoelenstoof: gezond, gezonder, gezondst!

Over voedingswaarden hoef je je geen zorgen te maken bij deze paddenstoelenstoof. Dat er veel groente in zit is je vast niet ontgaan (zoete aardappels, ui, twee soorten paddenstoelen). Maar ook de linzen zijn ultra gezond. Ze zitten bomvol ijzer en andere goodies zoals vitamine B, eiwitten en magnesium. Om de paddenstoelenstoof wat dikker en voller te maken heb ik bovendien nog een pasta van walnoten bedacht, die alles extra romig en smaakvol maakt. En jawel: ook walnoten zijn hartstikke gezond. Een maaltijd om blij van te worden!

Vegan paddenstoelenstoof - Anniepannie
Paddenstoelenstoof met linzen en walnoot - Anniepannie

Paddenstoelenstoof met linzen, walnoot en zoete aardappelpuree

Super vol van smaak, hartstikke gezond en een plaatje om te zien. Deze paddenstoelenstoof met linzen en walnoot heeft het allemaal!
4.78 van 9 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Bereidingstijd40 minuten minuten
Servings: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 middelgrote zoete aardappels
  • 200 gram kastanjechampignons schoongemaakt
  • 100 gram shiitake paddenstoelen schoongemaakt
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 100 gram dupuis linzen
  • 300 mililiter groentebouillon
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 laurierblaadje gedroogd
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 30 gram walnoten
  • 3 eetlepels amandelmelk (of water)
  • Optioneel: verse basilicum om te garneren

Instructies

  • Verwijder de steeltjes van de kastanjechampignons en de shiitakes en snijd ze in plakken.
  • Verhit wat olijfolie in een braadpan en fruit de ui héél zachtjes gedurende 5 minuten. Voeg dan de knoflook toe en bak nog een minuutje zachtjes mee. Zet het vuur iets hoger, voeg de paddenstoelen toe en bak alles nog een paar minuten. Blus af met de balsamicoazijn en voeg de tijm toe. Breng op smaak met zout en flink wat peper.
  • Voeg nu de groentebouillon en de linzen toe aan de pan. Doe ook het laurierblaadje erbij. Breng het geheel aan de kook en laat alles zachtjes (met het deksel op de pan) zo'n 30 minuten pruttelen.
  • Schil de zoete aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze in ongeveer 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en doe ze terug in de pan. Stamp ze tot een puree met een pureestamper. Houd warm.
  • Doe intussen de walnoten in het hakmolentje van je staafmixer of keukenmachine. Voeg de amandelmelk of het water toe en maal alles tot een dikke pasta. Hiermee ga je straks de paddenstoelenstoof ‘binden’.
  • Check na 30 minuten of de linzen mooi gaar zijn en of er nog veel vocht in de pan zit. Voeg, afhankelijk van hoe vochtig de stoof is, meer of minder walnotenpasta toe. De bedoeling is dat je een stevige saus-achtige structuur krijgt, maar dat de boel nog wel enigszins vloeibaar is. Roer alles goed door.
  • Verdeel de zoete aardappelpuree over de borden en serveer met een flinke schep paddenstoelenstoof. Lekker met wat verse basilicum erover.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Meer heerlijke vegan recepten?

Stoofpotje met pompoen, pruimen en kaneel
Sticky tempeh bowl
Broodje pulled jackfruit met ketjap, koolsla en avocado

Paddenstoelenstoof met linzen walnoot en zoete aardappelpuree - Anniepannie
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen in deze vegan paddenstoelenstoof? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Recepten Tags: balsamico, kastanjechampignons, linzen, paddenstoelen, shiitake, vega, vegan, zoete aardappel

« Fruitsalade met ananas, granaatappel en basilicum
Bettine Saladay: salades, gezelligheid en… alpaca’s! »

Reacties

  1. Yeti zegt

    19 november 2023 om 13:07

    5 sterren
    Ik heb dit recept al een aantal malen gemaakt en het is verrukkelijk. Vanavond ga ik het aan mijn bezoek voorzetten en ik hoop dat het weer een groot succes is, net als vorige keren.
    Door de balsamico en de walnotenpasta lijkt het op een soort stoofvleesschotel, en ook onverbeterlijke vleeseters vinden dit een heerlijk gerecht.

    Beantwoorden
  2. Robert zegt

    14 december 2020 om 11:08

    4 sterren
    Paddenstoelenstoof met linzen, walnoot en zoete aardappelpuree;
    Een toch wel iets bewerkelijk recept maar erg lekker en zeker een aanrader.
    Bedankt.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      14 december 2020 om 12:01

      Dankjewel voor je reactie Robert! Heel leuk om te horen dat je de paddenstoelenstoof erg lekker vond.

      Beantwoorden
  3. Dana zegt

    13 mei 2020 om 23:19

    5 sterren
    De boodschappen zijn besteld en komen morgen binnen. Kan niet wachten om dit verrukelijke gerecht te proberen!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      14 mei 2020 om 08:26

      Oh leeeeeuk!!! Ik ben heel benieuwd hoe het je bevalt. Eet smakelijk alvast!

      Beantwoorden
  4. Heidy zegt

    26 november 2019 om 22:32

    5 sterren
    Deze stoof gemaakt tijdens een retreat waar ik het eten mocht verzorgen.
    Écht een aanrader, viel bij alle deelneemsters zeer in de smaak!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      27 november 2019 om 12:58

      Hoe ontzettend leuk om te horen! Dankjewel voor je reactie! Altijd fijn om te horen dat mijn recept in de smaak is gevallen. :-)

      Beantwoorden
  5. Jet zegt

    24 september 2019 om 11:21

    5 sterren
    Echt verrukkelijk!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      25 september 2019 om 12:20

      Dankjewel Jet! Wat ontzettend leuk om te horen.

      Beantwoorden
4.78 from 9 votes (3 ratings without comment)

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok