Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hapjes en Snacks / Omeletrolletjes met gerookte zalm en lente-ui

Omeletrolletjes met gerookte zalm en lente-ui

21 mei 2015 By Andrea (Anniepannie.nl) 4 Reacties


Omeletrolletjes met gerookte zalmEen heerlijk fris en licht hapje, deze omeletrolletjes met gerookte zalm en lente-ui. En het leuke is: ze zijn ook nog eens super simpel om te maken. Wat wil je nog meer? Serveer deze omeletrolletjes met gerookte zalm bij een zomerse borrel of als hapje bij een high tea of tapasavond. Geloof me, ze zijn ZO op…

Ik maakte niet van die hele dikke omeletjes, omdat ik het lekker vind als je vooral veel van de vulling proeft. Maar wil je een wat steviger hapje, voeg dan gerust nog een eitje toe voor dikkere omeletrolletjes!

Dit heb je nodig voor 10 hapjes:
1 lente-ui
100 gram gerookte zalm
2 eetlepels crème fraîche
2 eieren
2 theelepels gedroogde dille

En dit heb je vast al in huis:
Olie om in te bakken
Zout en peper

Zo maak je de omeletrolletjes met gerookte zalm:
Breek de eieren in een bakje en kluts ze door elkaar. Voeg de dille en wat peper en zout toe en roer goed door.

Verhit een klein beetje olie in een kleine koekenpan en giet de helft van het eimengsel erin. Maak meteen draaibewegingen met de pan zodat het ei gelijkmatig over de bodem is verdeeld. Bak 1 à 2 minuutjes aan elke kant totdat het ei gestold is en het lichtbruin begint te zien. Laat de flinterdunne omelet op een bord glijden om af te koelen. Herhaal het proces met het overgebleven eimengsel.

Snijd de lente-ui in 3 stukken en snijd deze in de lengte in dunne reepjes. Besmeer iedere omelet voorzichtig met een eetlepel crème fraîche en beleg met de reepjes lente-ui. Verdeel de zalm over de omeletjes en rol ze daarna voorzichtig maar stevig op.

Snijd de omeletrolletjes in 10 mooie stukjes en steek in elk rolletje een cocktailprikkertje. Het feest kan beginnen!

Omeletrolletjes met gerookte zalm en lente-uiLike je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Bloglovin’.


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Hapjes en Snacks, Recepten, Voorgerechten Tags: borrel, borrelhapje, ei, feestje, fris, gerookte zalm, hapje, high tea, lente-ui, snack, tapas, voorgerecht, zomers

« Filmpje: zo eet je sushi als een pro
Belgische boel met de eetclub »

Reacties

  1. Janou zegt

    29 mei 2015 om 12:28

    5 sterren
    Hmmm dat ziet er heerlijk uit! Ga ik vanavond uitproberen!

    Beantwoorden
    • Andrea zegt

      29 mei 2015 om 12:29

      Super leuk. Ben benieuwd hoe ze in de smaak vallen!

      Beantwoorden
  2. Bas zegt

    22 mei 2015 om 08:41

    Zien er lekker uit!

    Beantwoorden
    • Andrea zegt

      29 mei 2015 om 12:29

      Dankjewel Bas! Al geprobeerd?

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Rode koolsalade met appel, munt en limoen

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok