Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hapjes en Snacks / Mango sorbetijs met limoen en munt

Mango sorbetijs met limoen en munt

31 maart 2018 By Andrea (Anniepannie.nl) 2 Reacties


Mango sorbetijs met munt en limoen FBS logo - AnniepannieOp de valreep deel ik nog even mijn foodblogswap recept van deze maand! Het is vandaag de 31e, dus ik ben nog nét op tijd. Fjieeeeuw! Haha. Ik mocht deze maand swappen met niemand minder dan Marleen van Sharelovenotsecrets. Ik maakte een variatie van haar mango sorbetijs. De keuze voor een ijsrecept was trouwens snel gemaakt, Marleen is namelijk auteur van het zomerse boek ‘Altijd ijs’. Haar site staat dus vol met ijsrecepten. Gaat dat zien!

Sorbetijs

Ik en roomijs zijn niet de beste combinatie (hallo buikpijn), dus wanneer ik sorbetijs voorbij zie komen word ik helemaal blij! Dit mango sorbetijs van Marleen met leek me zo heerlijk fris! Met name door de toevoeging van limoen. Echt een prachtig voorjaarsrecept. Ik besloot er ook nog wat verse munt aan toe te voegen, dat leek me een perfecte match met de mango en limoen. En ja hoor, het resultaat was god-de-lijk. Fris, fruitig en… zomers. Wat hebben we gesmuld hier thuis!

Mango sorbetijs met limoen en munt - AnniepannieIngrediënten voor 5 porties:

  • 350 g mango, geschild en in stukjes
  • 1 limoen, sap en rasp
  • 1 el fijngehakte munt
  • 200 ml water
  • 140 gram honing (maple syrup als je vegan eet)

Ook nodig: keukenmachine of blender + maatbeker + luchtdichte vriezerdoos.

Mango sorbetijs met limoen en munt

  1. Zet de waterkoker aan. Weeg de honing af en doe het in een steelpannetje. Giet er 200 ml kokend water bij en laat de honing helemaal oplossen. Laat het honingwater nu afkoelen. Meet dan 250 ml honingwater af in een maatbeker. Meer heb je niet nodig.
  2. Doe de mangoblokjes, het limoensap en -rasp en de gehakte munt in de keukenmachine. Blend totdat je een egale massa hebt. Giet het afgekoelde honingwater erbij en meng alles nog even goed door elkaar.
  3. Giet het sorbetmengsel in een luchtdichte vriezerdoos en zet in de vriezer. Haal na 2 à 3 uur uit de vriezer en breek de ijskristallen. Dat gaat het handigst met een staafmixer, maar met een vork kan het ook. Herhaal dit ieder uur 3 keer totdat het ijs de juiste consistentie heeft.

Enjoy!

Meer mango recepten?

Makkelijke mango kokos ijsjes!
Tartaar van mango, avocado en rivierkreeftjes
Komkommersalade met mango en rivierkreeftjes

Mango sorbetijs met munt en limoen - AnniepannieIDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen in dit mango sorbetijs? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: 5 ingrediënten, Hapjes en Snacks, Mango recepten, Nagerechten, Recepten, Vega, Vegan Tags: foodblogswap, ijs, limoen, mango, munt, sorbet, sorbetijs

« Pulled carrot broodjes met hoisin en taugé
Frisse start van Martha Stewart – Kookboek review »

Reacties

  1. Marleen Visser zegt

    31 maart 2018 om 23:20

    5 sterren
    Dank voor je leuke blog!!! En heerlijk idee: met munt erbij!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      3 april 2018 om 11:43

      Jij bedankt voor jouw heerlijke recept inspiratie! En ja, die munt is echt een perfect match. Moet je zeker eens proberen!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok