Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Recepten / Mango granola met kokos en amandelen

Mango granola met kokos en amandelen

9 april 2019 By Andrea (Anniepannie.nl) 2 Reacties


Tijd voor weer wat mango madness op Anniepannie! Vandaag een heerlijk ontbijtje: mango granola met kokos en amandelen. Het weer wordt beter, dus we mogen weer op de tropische tour! Alhoewel, deze granola van mango en kokos smaakt in de winter ongetwijfeld ook heerlijk. Het recept is eigenlijk super simpel. Je gooit alles in een bak, je mengt het goed en hop: de oven in. Aan het einde voeg je stukjes gedroogde mango toe en voilà… je hebt een magisch mango ontbijt te pakken! Mango granola is super lekker met een kommetje yoghurt en wat vers fruit.

Meteen naar recept >

Mango granola maak je gewoon zelf

Zelf granola maken is super simpel. De basis is een simpele zak havermout. Als je het nog nooit eerder hebt gedaan, geef dit recept dan zeker een kans! Deze mango granola is gezonder dan de granola’s die je kant en klaar in de winkel koopt. En nog een stuk lekkerder ook! Top tip om het jezelf nog makkelijker te maken qua afwegen: zet je mengkom op de keukenweegschaal. Zet de keukenweegschaal op 0. Doe er 1 voor 1 de ingrediënten bij, behalve de mango. Na het afmeten van elk ingrediënt zet je de teller weer op 0. Zo heb je aan het einde alle ingrediënten al in je mengkom zitten en hoef je geen andere bakjes vuil te maken. Even goed mengen en dan de oven in! De stukjes gedroogde mango voeg je aan het einde pas aan de granola toe, die hoeven niet mee te bakken.

mango granola met kokos en amandelen - ANNIEPANNIE

Waar koop je gedroogde mango en kokosflakes?

Ik sus mijn mango cravings vaak met gedroogde mangostrips. Die koop ik bij de EKOplaza. Je hebt ze in zakjes, maar je kunt ze ook zelf afwegen bij de notenafdeling. Gedroogde mangostrips zijn best taai, dus je zult merken dat een scherp mes handig is als je ze in stukjes wilt snijden. Gedroogde mango smaakt echt heerlijk in deze granola! Ook kokosflakes koop ik bij de natuurwinkel. Ik ga altijd voor de ongeroosterde variant, omdat je ze in dit recept meebakt in de oven. Als je niet van kokos houdt, dan kun je de kokosflakes gewoon weglaten. Ook dan is deze granola met mango nog super lekker!

mango granola met kokos - ANNIEPANNIE
mango granola thumbnail

Mango granola met kokos en amandelen

Tropisch, knapperig en zoet: deze mango granola maakt van jouw ontbijt een feestje! Makkelijk om te maken en véél lekkerder dan granola uit de winkel.
5 van 2 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd5 minuten minuten
Bereidingstijd40 minuten minuten
Totale tijd45 minuten minuten
Servings: 1 flinke pot

Ingrediënten

  • 350 g havervlokken hele
  • 85 g geblancheerde amandelen
  • 50 g zonnebloempitten
  • 50 g pompoenpitten
  • 30 g kokosflakes
  • 100 g zonnebloemolie
  • 100 g maple syrup
  • 100 g gedroogde mangostrips

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 125 graden.
  • Doe de havermout in een grote mengkom. Hak de amandelen grof en doe deze erbij, samen met de zonnebloempitten, pompoenpitten en de kokosflakes.
  • Giet de zonnebloemolie en de maple syrup bij het granolamengsel en meng alles heel goed door.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de granola er gelijkmatig over. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de granola in ongeveer 40 minuten goudbruin. Schep het regelmatig om.
  • Laat de granola helemaal afkoelen. Je zult merken dat het steeds knapperiger wordt. Snijd de gedroogde mangostrips in kleine stukjes en meng deze door de afgekoelde granola. Bewaar de mango granola in een glazen pot of een luchtdichte bak.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Deze granola is heerlijk met wat yoghurt en vers fruit. Enjoy!

Meer granola recepten:

Chunky monkey granola met banaan en chocola

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen in deze mango kokos granola? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Mango recepten, Ontbijt, Recepten, Vega, Vegan Tags: amandelen, granola, haver, havermout, kokos, mango, maple syrup, ontbijt, Pasen, pompoenpitten, vega, vegan, zonnebloempitten

« Restaurant Persijn serveert… Dutch Cuisine!
Indiase tikka bowl met kip, garnalen en mango »

Reacties

  1. Maggie zegt

    18 april 2019 om 11:02

    5 sterren
    Dit is echt hemels, hier mag je mij ’s nachts voor wakker maken! De combinatie van de noten en de stukjes mango zijn perfect in balans. En dan is het ook nog gezond!
    Een betere start van je dag kun je niet hebben :)

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      18 april 2019 om 11:06

      Echt heel fijn om te horen Maggie!!! Leuk om te lezen dat je er zo van genoten hebt. Dankjewel voor je reactie!

      Beantwoorden
5 from 2 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok