Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hoofdgerechten / Kikkererwtenwraps met geitenkaas en Italiaanse salade

Kikkererwtenwraps met geitenkaas en Italiaanse salade

14 september 2017 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Kikkererwtenwraps - socca - Anniepannie.nlIk kan wel weer een soort zeurverhaal gaan ophangen over de huidige weerstoestanden, maar dat ga ik niet doen. Let’s keep things positive! BAM! Ik besloot de zomerse sferen op te zoeken in mijn veilige, warme en altijd gezellige (maar wel veel te kleine ?) keukentje en maakte deze kikkererwtenwraps met een topping van geitenkaas en Italiaanse salade. Super yummie!

In Nice in Italië eten ze ook een soort kikkererwtenwraps, of misschien meer pannenkoeken eigenlijk, die ‘socca’ worden genoemd. Je maakt ze met kikkererwtenmeel. Eigenlijk is dat niets meer of minder dan vermalen kikkererwten. Je zou het dus zelf kunnen maken als je een goede keukenmachine hebt, maar makkelijk is natuurlijk om het kant en klaar te kopen. Dat kan bij sommige supermarkten, en anders slaag je bij de biowinkel of de toko sowieso.

Ik topte de kikkererwtenwraps met een simpele Italiaanse salade van sla (duh), tomaatjes, olijven en sjalot. Om het geheel een beetje smeuïg te maken besmeerde ik de wraps met zachte geitenkaas uit zo’n vierkant bakje. Super lekker voor op brood ook, dat spul. Maar dat terzijde! Deze kikkererwtenwraps kun je eten als lunch of als lichte avondmaaltijd. De wraps zijn trouwens ook superhandig om mee te nemen naar je werk.

Kikkererwtenwraps met geitenkaas en salade - Anniepannie.nlIngrediënten voor 2 personen:

Voor de kikkererwtenwraps:
100 g kikkererwtenmeel
200 ml water
1 el olijfolie
½ tl oregano
½ tl uienpoeder
½ tl paprikapoeder
¼ tl zout

Voor de topping:
4 flinke el smeerbare geitenkaas
70 gram gemengde sla
12 cherrytomaatjes, in stukjes
10 groene olijven, gehalveerd
½ sjalot, in dunne ringetjes
Balsamicoazijn
Olijfolie (extra vergine)

Kikkererwtenwraps met geitenkaas en Italiaanse salade

Meng alle ingrediënten voor de kikkererwtenwraps in een kom door elkaar (met een garde werkt het handigst) en laat even staan.

Verhit een klein beetje olijfolie in een koekenpan (middelhoog vuur) en bak in totaal 4 mooie, goudgele kikkererwtenwraps van het beslag. Schenk telkens ongeveer een soeplepel van het beslag in de pan en draai de pan rond zodat het beslag goed uitloopt. Draai de wrap om wanneer de bovenkant droog begint te worden en bak dan de andere kant gaar.

Pak twee borden en leg op ieder bord 2 kikkererwtenwraps. Besmeer iedere wrap met een eetlepel geitenkaas en verdeel de sla, stukjes cherrytomaat, groene olijven en sjalot erover. Besprenkel de wraps met een klein beetje balsamicoazijn en olijfolie. Maal er eventueel nog wat zwarte peper over.

Eet smakelijk!

Liefs,
Andrea

TIP: kikkererwtenwraps zijn koud ook lekker. Je kunt ze dus prima meenemen naar je werk als lunch! Vul ze ook eens met zongedroogde tomaat, hummus en rauwkost. Smullen!

Lijkt dit gerecht je lekker? Of zit je misschien wel te wachten op een heel ander recept? Ik ben super benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram!

Meer lekkere lunch recepten:

Lunch wrap met truffelmayo, spinazie en oude kaas
Kidneybonensalade met munt, feta en komkommer
Courgette pannenkoekjes met feta en dragon

Kikkererwtenwraps met Italiaanse salade - Anniepannie.nl


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Hoofdgerechten, Lunch, Recepten, Salades

« Stoofpotje met pompoen, pruimen en kaneel
Salade bowl met courgettenoedels, mango, avocado en een limoendressing »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok