Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hapjes en Snacks / Hartige tompouce met gerookte zalm en courgette

Hartige tompouce met gerookte zalm en courgette

11 juni 2015 By Andrea (Anniepannie.nl) 4 Reacties


Hartige tompouce met gerookte zalmKijk, ik ben dus nogal fan van hartig. Daarom vind ik het super leuk om van een zoete klassieker als de tompouce een hartige variant te maken! Een stuk gezonder en ja, ik vind het ook lekkerder. Met deze hartige tompouce verras je vriend en familie. En omdat ‘ie er nogal sjiekdefriemel uit ziet is het eigenlijk ook best een knap voorgerecht om een fancy diner mee af te trappen. Maken dus, deze hartige tompoucen!

Ingrediënten voor 2 hartige tompoucen:

Voor de tompoucen:
2 plakjes roomboter bladerdeeg
80 gram gerookte zalm
linten van ¼ courgette (over de lengte)
1 ei
peper en zout (grof)

Voor de basilicumolie:
12 basilicumblaadjes
4 eetlepels olijfolie extra vergine

Voor de geitenyoghurt:
80 gram zachte geitenkaas
2 el Griekse yoghurt
rasp van ½ citroen

Ook nodig: een blender of hakmolentje.

Zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 200 graden.

Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en leg ze op een snijplank om te ontdooien.

Maak de geitenyoghurt. Doe de geitenkaas, yoghurt en het citroensap in de blender of hakmolentje en maal totdat je een romige geitenyoghurt hebt. Doe in een kommetje en roer er het citroenrasp door. Zet de yoghurt in de koelkast tot gebruik.

Halveer de plakjes bladerdeeg zodat je 4 rechthoekige stukjes hebt. Kluts het ei en bestrijk hiermee 2 stukjes. Dit worden de dakjes van je tompoucen. Bestrooi ze met een klein beetje grof gemalen zout. Prik de andere 2 stukjes bladerdeeg een paar keer in met een vork, zodat ze plat blijven in de oven. Dit worden de bodems van de tompoucen. Leg de plakjes bladerdeeg op een stuk bakpapier op de bakplaat. Laat het bladerdeeg 20 minuten bakken of totdat ze goudbruin en gaar zijn.

Doe voor de basilicumolie de basilicumblaadjes en de olie in je blender of hakmolentje en maal totdat je een mooie groene olie hebt. Breng op smaak met een beetje peper en zout.

Maak de courgettelinten aan met 1 eetlepel van de basilicumolie. Bewaar de rest van de olie.

Nu kun je gaan stapelen! Pak twee mooie borden en leg op elk bord een bladerdeegbodem. Zijn ze toch gaan rijzen in de oven? Druk ze dan een beetje plat. Verdeel de aangemaakte courgettelinten over de bodems en leg daar bovenop de zalm. Doe dit alles heel voorzichtig, zodat de tompoucen niet omvallen. Lepel over iedere hartige tompouce een eetlepel geitenyoghurt. Leg de bladerdeegdakjes op de tompoucen en lepel er sierlijk wat basilicumolie omheen.

Eet smakelijk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Hapjes en Snacks, Lunch, Recepten, Voorgerechten Tags: basilicum, bladerdeeg, courgette, geitenkaas, gerookte zalm, hapje, hartig, Kerst, Pasen, sjiekdefriemel, tompouce, voorgerecht, yoghurt, zalm

« Hip & happening: Foodhallen Amsterdam
Verslag: kookworkshop bij De Librije*** »

Reacties

  1. Bas zegt

    12 juni 2015 om 20:47

    Die zien er heerlijk uit! Wat creatief zeg!

    Beantwoorden
    • Andrea zegt

      13 juni 2015 om 15:32

      Dankjewel Bas! :)

      Beantwoorden
  2. Marijke zegt

    12 juni 2015 om 18:57

    5 sterren
    Mmm, dat ziet er heerlijk uit, ga ik binnenkort proberen! Vraagje: zijn de courgettelinten rauw?

    Beantwoorden
    • Andrea zegt

      13 juni 2015 om 15:32

      Ja! Gewoon rauw.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok