Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hapjes en Snacks / Gezonde brownies die je niet hoeft te bakken

Gezonde brownies die je niet hoeft te bakken

2 februari 2015 By Andrea (Anniepannie.nl) 8 Reacties


Gezonde brownie rauwWat zegt ze? Gezonde brownies? Die je niet hoeft te bakken? Ja dus. Het kan echt! Van mijn collega kreeg ik dit recept voor gezonde, rauwe brownies. Het is echt apesimpel en o zo lekker… Het meest fantastische vind ik nog dat de brownies lekker sticky zijn en een volle chocoladesmaak hebben. Net echt, dus. Met dit recept kun je 10 tot 20 brownies maken. Het is net hoe groot of klein je ze snijdt eigenlijk. Maar pas op: deze brownies zijn heel voedzaam en dus ook heel vullend!

Basisingrediënten voor de brownies:
75 gram amandelen
45 gram geraspte kokos
75 gram walnoten
150 gram dadel zonder pit
40 gram cacaopoeder
1 theelepel vanille-extract
1 theelepel zeezout (ik gebruikte een halve theelepel)
1 theelepel water (of meer, als dat nodig is)

Ik maakte de brownies nóg gezonder met:
1 theelepel chia zaad
1 eetlepel gojibessen


Zo maak je ze:
Meng alle basisingrediënten voor de brownies in een keukenmachine. Roer er daarna eventueel de gojibessen en het chiazaad door.

Druk het browniemengsel uit in een vierkante vorm. Laat het minstens een halfuur hard worden in de koelkast en snijd daarna in stukken. Tadaaa! Gezonde brownies in een handomdraai.

Ik zei toch… apesimpel. Laat je weten wat je van deze gezonde brownies vond?

Gezonde brownie rauw


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Hapjes en Snacks, Nagerechten, Recepten, Vega, Vegan Tags: brownie, chocola, dadels, gezond, rauw, vega, vegan, walnoten

« Naanpizza met geitenkaas, honing en blauwe bessen
Winterse maaltijdsoep met paprika en tomaat »

Reacties

  1. Louise zegt

    13 april 2021 om 17:40

    Beste Andrea,
    De brownie is inderdaad erg lekker. Ik heb per ongeluk wel redelijk veel gemaakt en woon maar met 1 persoon.
    Hoe lang denk je dat dit houdbaar is? In principe zitten er weinig ingrediënten tussen die kunnen bederven…

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      16 april 2021 om 10:53

      Hoi Louise! Ik zou de brownie 1 week in de koelkast bewaren. Maar je kunt hem ook in stukjes invriezen, dan kun je hem zeker tot 3 maanden goed houden. Enjoy!

      Beantwoorden
  2. Josien zegt

    17 augustus 2015 om 13:00

    5 sterren
    Hoi Andrea,
    Van het weekend de brownies gemaakt, mjamm! Erg handig omdat ik geen goede oven heb. Ik heb ook een recept gevonden voor een magnetron-cake, die ga ik ook eens proberen (vast wel veel minder gezond).
    En volgende keer lees ik eerst ook het commentaar bij je recept, want ik was ook met de staafmixer aan de slag gegaan, waar mijn staafmixer niet zo van gediend was :-p De noten tussen een theedoek en een hamer bood de uitkomst!

    Beantwoorden
    • Andrea zegt

      17 augustus 2015 om 20:16

      Haha! Zelfde fout als Marijke. ;) Met de keukenmachine gaat het inderdaad een stuk makkelijker… Hoewel jij het behoorlijk creatief hebt opgelost met je hamer! Dat moet een mooi gezicht zijn geweest. Ik heb zelf wel eens een magnetron ‘mug cake’ geprobeerd, maar was daar niet zo over te spreken. Werd bij mij sponzig, heel gek van structuur. Je moet ervan houden! Ben in elk geval benieuwd hoe ze worden, laat je het weten?

      Beantwoorden
  3. Anouk zegt

    7 mei 2015 om 10:42

    Ik ga ze vanavond ook maken!!

    Beantwoorden
    • Andrea zegt

      12 mei 2015 om 19:06

      Op de foto zagen ze er super mooi uit! Waren ze lekker?

      Beantwoorden
  4. Marijke zegt

    15 april 2015 om 15:09

    5 sterren
    Ze zijn heerlijk!! Ik was eigenwijs en probeerde het met de staafmixer.. Maar dat was natuurlijk helemaal geen goed idee. Maar een hele goede reden om een keukenmachine (die ik stiekem al heel lang wilde) aan te schaffen! :)

    Beantwoorden
    • Andrea zegt

      15 april 2015 om 18:22

      Oeeeh echt een van mijn beste aankopen ooit. Ga je geen spijt van krijgen hoor!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok