Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hapjes en Snacks / Gevulde dadels met geitenkaas, amandelen en spek

Gevulde dadels met geitenkaas, amandelen en spek

5 juni 2015 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


gevulde dadels met geitenkaasDeze gevulde dadels zijn een heerlijk hapje voor bij de borrel of high tea. Het zoete van de dadels, gecombineerd met de romige geitenkaas, het zoute van het spek en de bite van de amandelen zorgt voor een smaaksensatie in je mond. Ik heb alleen nog maar enthousiaste reacties gekregen op deze bijzondere gevulde dadels. En het leuke is: het is ook nog eens reuze simpel om te maken. Een mooi voorbeeld van kleine moeite, groots effect.

Wist je trouwens dat (verse) dadels hartstikke gezond zijn? Dadels bevatten onwijs veel verschillende vitamines en mineralen, zoals vitamine A en meerdere B-vitamines, ijzer, fosfor, calcium, magnesium en kalium. Verder bevatten dadels anti-oxidanten, veel vezels en ook ontstekingsremmende tanninen. Maken dus, deze yummie gevulde dadels!

Voor 5 dadelhapjes heb je nodig:
5 grote, verse dadels (bijvoorbeeld Medjoul, verkrijgbaar bij de Appie)
10 geblancheerde amandelen
40 gram geitenkaas
5 plakjes gerookt ontbijtspek

Zo maak je de gevulde dadels:
Verwarm je oven voor op 200 graden. Snijd de dadels in de lengte half door en verwijder de pitten.

Vul iedere dadel met wat geitenkaas en druk er voorzichtig 2 amandelen in. Knijp de dadels een beetje dicht en wikkel om iedere dadel een plakje gerookt ontbijtspek.

Leg de dadels op een stukje bakpapier op de bakplaat en zet in de oven. Bak de dadels in 10 à 15 minuten goudbruin. Het spek moet bovenop een beetje krokant zijn.

Smullen maar!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Hapjes en Snacks, Recepten, Voorgerechten Tags: amandelen, borrel, dadels, geitenkaas, gevuld, hapje, high tea, snack, spek, supersimpel

« Chille vibes @ Mien, koffie & brood
Hip & happening: Foodhallen Amsterdam »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok