Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hoofdgerechten / Broccolistamppot met sticky garnalen en cashewnoten

Broccolistamppot met sticky garnalen en cashewnoten

12 november 2018 By Andrea (Anniepannie.nl) 4 Reacties


Broccolistamppot met sticky garnalen en cashewnoten - AnniepannieStamppot time! Het mag weer! Niets is zo lekker als een verwarmend stamppotje op een grauwe, regenachtige dag. Vandaag heb ik voor jullie een exotische versie. Deze broccolistamppot heeft een Aziatische touch door de cashewnoten en de pittige, sticky garnalen met limoen. Een scheutje kokosmelk maakt het helemaal af en zorgt bovendien voor extra smeuïgheid! Super lekker is het. Zo’n bijzonder en on-Hollands stamppotje heb je vast nog niet vaak geproefd. Voor mij was het in elk geval de eerste keer!

Broccolistamppot: extra veggies

Met deze broccolistamppot krijg je echt super veel groente binnen. Naast de aardappelen (die gek genoeg volgens het Voedingscentrum niet tellen als groente, maar wel bomvol vitamientjes zitten) werk je per persoon 200 gram broccoli naar binnen. Hoe fijn! Een beetje extra groente kunnen we allemaal wel gebruiken nu de griep heerst. Ik gebruikte een zak diepvriesbroccoli voor deze stamppot. Super gezond (ze zeggen zelfs gezonder dan vers!) en o zo makkelijk… Scheelt weer heel wat snijwerk! Natuurlijk kun je ook verse broccoli gebruiken. Kook de stronkjes dan iets langer mee.

Spicy & sticky

De sticky garnalen zijn de ster van dit gerecht! Ik heb ze lekker spicy gemaakt met wat sambal. De hoeveelheid sambal die ik gebruik maakt dit gerecht licht pittig. Mocht je van super pittig houden, gebruik dan meer. Mocht je dit gerecht voor kinderen maken, gebruik dan de helft van de sambal. Maar wat je ook doet, vergeet het kneepje honing en de splash limoensap niet. Die zorgen voor heerlijke sticky garnalen met een fris nasmaakje. Klinkt helemaal top toch?

Broccolistamppot met garnalen en cashewnoten - Anniepannie

Broccolistamppot met garnalen en cashewnoten - Anniepannie

Broccolistamppot met sticky garnalen en cashewnoten

Deze broccolistamppot heeft een heerlijk Aziatisch tintje. Met sticky garnalen met limoen, geroosterde cashewnoten en een scheutje kokosmelk is dit een regelrechte topper!
5 van 3 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd5 minuten minuten
Bereidingstijd20 minuten minuten
Totale tijd25 minuten minuten
Servings: 2 personen

Ingrediënten

  • 450 gram kruimige aardappelen
  • 400 gram broccoli uit de diepvries
  • 180 gram gepelde rauwe garnalen (uit de diepvries)
  • 75 gram gezouten cashewnoten
  • 2 lente-uitjes in dunne reepjes
  • 2 tl sambal oelek
  • 1 el honing
  • 1 teentje knoflook
  • ½ limoen
  • scheutje kokosmelk
  • zout & peper

Instructies

  • Schil en was de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in een ruime pan water in 20 minuten gaar. Voeg de laatste 4 minuten de broccoliroosjes toe.
  • Verwarm intussen een koekenpan en rooster hierin de cashewnoten. Laat ze afkoelen op een bord.
  • Ontdooi de garnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking en dep ze droog met wat keukenpapier. Verhit vervolgens wat (zonnebloem)olie in een koekenpan en bak de garnalen totdat ze roze beginnen te zien.
  • Pers een teentje knoflook uit boven de garnalen en voeg de sambal toe. Bak dit al roerend kort mee. Voeg dan de honing toe en roer totdat alle garnalen voorzien zijn van een glanzend laagje. Blus af met een kneepje limoensap en doe de garnalen met het vocht tot gebruik in een kommetje.
  • Giet de aardappelen en broccoli goed af in een vergiet en doe ze terug in de pan. Voeg een scheutje kokosmelk toe en stamp de boel met een pureestamper tot een stevige, maar niet droge puree. Voeg eventueel nog een extra scheutje kokosmelk toe als de stamppot te droog is. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Roer nu de garnalen (met het vocht!), de cashewnoten en de reepjes lente-ui door de broccolistamppot. Snijd de iets uitgeknepen halve limoen door midden en serveer deze bij de stamppot.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Meer stamppot? Probeer deze ook eens:

Zoete aardappel stamppot met chorizo, boerenkool en feta

Broccolistamppot met sticky garnalen en cashewnoten - AnniepannieIDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om deze broccolistamppot zelf te maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Hoofdgerechten, Recepten Tags: aardappel, broccoli, cashewnoten, garnalen, herfst, honing, kokosmelk, lente-ui, limoen, sambal, stamppot, vis, winter

« Geitenboerderij, geitenkaas en geiten met bloggers!
Bloemkoolstamppot met chorizo en amandelen »

Reacties

  1. Tine zegt

    22 december 2018 om 22:33

    5 sterren
    Zou je dit ook met zoete aardappel of rapen kunnen maken in plaats can aardappelen?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      30 december 2018 om 17:09

      5 sterren
      Hoi Tine! Sorry, een beetje aan late reactie van mij. Ik denk dat je dit ook met zoete aardappels kunt maken. Alles smaakt dan wel wat zoeter, uiteraard!

      Beantwoorden
  2. Ilona zegt

    18 november 2018 om 16:00

    5 sterren
    Ik heb hem opgeslagen hoor! Ga het snel eens proberen. Of zet manlief aan het werk ;)

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      19 november 2018 om 16:42

      Echt super leuk Ilona! Ik ben heel benieuwd hoe het bevalt. En heeeeel goed idee om je man aan het werk te zetten, hahaha!

      Beantwoorden
5 from 3 votes

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok