Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Foodfun / Eetclub 'The leftovers' / Belgische boel met de eetclub

Belgische boel met de eetclub

25 mei 2015 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Belgische-boel-eetclubJihoeee! Ik heb weer een avondje eetclub gehad en het was JAMMIE! Dit keer was het thema België. Volgens mij kwam Merel met het idee omdat ze net een heerlijk weekendje Gent achter de rug had. De mazzelaar! Na alle verhalen en dit lekkere maaltje wil ik ook wel weer eens een weekendje naar onze zuiderburen. Lekker garnaalkroketjes, wafels, frieten en speciaalbier naar binnen werken. Mmmm… Roel, lees je mee?

Onze Belgische avond startte met een heerlijk aardappel-witlofsoepje van Emma, op smaak gebracht met een kruidenbuideltje (lees: vernuftig in elkaar geknoopt theezakje met takjes kruiden erin), witbier en wat sinaasappelsap. Super lekker echt.

Voorgerecht-Aardappel-witlofsoepAls hoofdgerecht aten we traditioneel Belgisch stoofvlees (met bierrr) gemaakt door Merel. Het stond de avond van tevoren al lekker te pruttelen. Bij het stoofvlees aten we frieten uit de oven van rode aardappel en zoete aardappel, met sjalotjes, rozemarijn en gepofte knoflook. Natuurlijk mocht ook de zelfgemaakte mayonaise niet ontbreken. Die had Leonneke gemaakt en was fantastisch lekker!

Hoofdgerecht-stoofvleesWe sloten onze Belgische avond af met een semi-hartig dessert, namelijk camembertkroketjes met kersensaus! Echt lekker maar zooo vullend, haha! Ik geloof dat ik nu nog steeds vol zit.

Camembertkroketjes makenOver eetclub ‘The leftovers’
Ik heb dus een eetclubje. Zo leuk! Op mijn achttiende wou ik het eigenlijk al, maar toen ging ik in Groningen op een piepklein studentenkamertje wonen (9 vierkante meter… waaah!). Niet echt praktisch dus! Toen ik na mijn studie naar Den Haag verhuisde werd een eetclub ineens weer een optie. Ik plaatste een berichtje op www.eetclub.nl en werd – tot mijn grote verbazing – overspoeld met enthousiaste reacties van kookliefhebbers! We startten bijna 2 jaar geleden met acht meiden en zijn nu over met de harde kern: vijf gezellige meiden die dol zijn op koken, bakken, eten en reizen. Gekscherend noemen we ons eetclubje ‘The leftovers’. ;)

Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Bloglovin’


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Eetclub 'The leftovers', Foodfun Tags: aardappel, België, camembert, eetclub, etentje, kersen, kroketjes, soep, stoofvlees, witlof

« Omeletrolletjes met gerookte zalm en lente-ui
Bananenijs met chocola en munt »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok