Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Lunch / Tofu scramble

Tofu scramble

5 januari 2018 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


tofu scramble - Anniepannie.nlElke maand doe ik mee met de foodblogswap. Dat houdt in dat je random een foodblog van een mede-foodie krijgt toegewezen en daar iets van moet koken. En uiteraard kookt er dan ook weer iemand van Anniepannie.nl! Ik vind het super leuk, want zo word je gedwongen om je creativiteit te gebruiken. Elk recept dat je maakt geef je je eigen twist. Zo past het uiteindelijk altijd goed op je eigen blog! Ik maakte dit keer een broodje tofu scramble. That’s right! It’s vegan!

Broodbeleg voor vegans

Het foodblog dat ik kreeg toegewezen was Roots and Foods van de half-Chileense Sara. Zij eet vegan, dus uiteraard zijn alle recepten op haar site dat ook. Ik raakte getriggerd door het artikel over vegan broodbeleg. Want wat eet je nou op je brood als veganist? Ik dacht meteen aan hummus en pindakaas. Maar dat kun je natuurlijk niet elke dag eten. Sara geeft 5 leuke variaties voor – and I quote – een ‘epische lunch’, waaronder een tofu scramble.

Tofu scramble

Nou heb ik dat al wel eens voorbij zien komen, zo’n tofu scramble. Het leek me leuk om dat eens te proberen! In de ideale situatie maak je tofu scramble met kala namak, een zwarte zoutsoort met een ei-achtig smaakje. Maar, omdat ze dat bij mijn EKOplaza niet hadden en het volgens mij sowieso best moeilijk te vinden is, besloot ik om het over een andere boeg te gooien. Ik maakte een geel specerijensausje dat én kleur geeft (want we willen wel dat het op scrambled eggs lijkt natuurlijk) én – belangrijker nog – smaak! Bij de EKOplaza vond ik trouwens wél snijbiet in alle kleuren van de regenboog die ik gebruikte voor dit lekkere broodje. Je kunt dit makkelijk vervangen door spinazie.

Tofu scramble op broodje - Anniepannie.nlVoor 2 broodjes:
2 sneetjes brood
100 gram tofu
2 el mayonaise (vegan mayo als je het vegan wilt houden)
2 handjes gesneden spinazie of snijbiet
Versgemalen peper
Optioneel: zeezoutvlokken

Voor de gele saus:
½ tl kurkumapoeder
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl korianderpoeder
¼ tl uienpoeder
¼ tl gemalen komijn
¼ tl zout
4 à 5 el water

Broodje tofu scramble

  1. Vouw een schone theedoek om het blok tofu en zet er iets zwaars op om er zoveel mogelijk vocht uit te persen. Laat dit 10 minuten zo staan.
  2. Meng intussen de ingrediënten voor de gele saus. Hierdoor krijgt de tofu scramble straks een mooie gele kleur en een lekkere smaak.
  3. Rooster de broodjes alvast in een grillpan of broodrooster en besmeer ze met de mayonaise.
  4. Verkruimel de uitgelekte tofu. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de tofu een paar minuten totdat het wat kleur krijgt. Voeg dan de gele saus toe, roer alles goed door (zodat alle tofu geel wordt) en bak nog even kort mee. Maal er flink peper over en doe de tofu scramble in een schaaltje.
  5. Laat in dezelfde pan de spinazie (of snijbiet) slinken en verdeel dit over de broodjes. Verdeel daarover de tofu scramble. Bestrooi eventueel nog met wat zeezoutvlokken.

Enjoy!

Meer vegan lekkkers?

> Alle vegan recepten op Anniepannie.nl

tofu scramble met kurkuma - Anniepannie.nlIDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Lijkt deze tofu scramble je helemaal lekker? Of zit je misschien wel te wachten op een heel ander recept? Ik ben super benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Lunch, Ontbijt, Recepten, Vega, Vegan Tags: foodblogswap, lunch, ontbijt, scramble, scrambled eggs, tofu, vegan

« Feasts van Sabrina Ghayour – kookboek review
Geroosterde rode kool uit de oven met rijst, amandelen en een avocadodressing »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok