Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hapjes en Snacks / Smushi met avocadomousse en Hollandse garnalen

Smushi met avocadomousse en Hollandse garnalen

19 december 2015 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Smushi-met-avocadomousseHet is geen sushi en geen broodje, nee, het is smushi! Echt waar, ik heb het niet verzonnen. Smushi bestaat echt en het is bedacht in Scandinavië. Het is geen nieuwe trend ofzo, eigenlijk is het al een paar jaar oud. Ik heb het net pas ontdekt en ik vind het fantastisch. De basis van smushi is geen rijst, maar roggebrood. Je kunt helemaal losgaan met de toppings en de presentatie. Deze smushi heb ik rechthoekig gemaakt, maar je kunt natuurlijk mooie rondjes uitsteken in het roggebrood. Smushi is lekker als hapje bij een lunch, high tea, afternoon tea of borrel.

Dit heb je nodig voor 4 smushi:
1 plak Fries roggebrood
1 avocado
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel zure room
1 eetlepel gehakte bieslook
½ theelepel pikant paprikapoeder
50 gram Hollandse garnalen (je gebruikt er ongeveer 12 per smushi)
Zout & peper

Ook nodig: spuitzak of een hersluitbaar zakje

Smushi met avocadomousse en Hollandse garnalen

Halveer de avocado, verwijder de pit en doe het vruchtvlees in een kommetje. Voeg ook het citroensap en de zure room toe. Nu kun je twee dingen doen: óf je pakt de staafmixer en pureert alles tot een luchtige mousse, óf je pakt een vork en prakt alles zo fijn mogelijk.

Roer het paprikapoeder en de gehakte bieslook door de mousse. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

Snijd nu de plak roggebrood in vier gelijke repen. Leg ze klaar op een bord.

Doe de avocadomousse in de spuitzak of in een hersluitbaar zakje. Druk in dat laatste geval de mousse naar een van de punten toe en knip met een schaar een klein hoekje van de punt af. Spuit nu sierlijk de mousse op de plakjes roggebrood.

Verdeel over elke smushi ongeveer 12 garnaaltjes. Garneer met een takje bieslook.

Eet smakelijk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Hapjes en Snacks, Lunch, Recepten, Voorgerechten Tags: afternoon tea, avocado, bieslook, garnalen, hapje, high tea, lunch, mousse, roggebrood, scandinavië, smushi, sushi

« Sjieke slacups met een tartaar van haring en bietjes
Voor in je agenda: Food Truck Festival TREK! »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok