Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hapjes en Snacks / Rabarbermuffins met banaan en maple syrup

Rabarbermuffins met banaan en maple syrup

4 augustus 2017 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Rabarbermuffins met banaan en maple syrup - Anniepannie.nlIk zat dus met een flink aantal stengels rabarber van de week! Cadeau gekregen van mijn lieve vriendinnetje Maxime, die ze zelf in haar tuin had gekweekt. Eerder deze week plaatste ik al een heerlijke rabarbercompote met kokos en sinaasappel. Maar, er was nog steeds wat rabarber over! En vanuit de fruitschaal lag een flink rijpe banaan me aan te kijken. Je raadt het al, een nieuw recept werd geboren! Rabarbermuffins met banaan om precies te zijn. Het resultaat? Goddelijk!

Eigenlijk zijn deze muffins behoorlijk verantwoord, al smaken ze vrij decadent! Ik heb er boekweitmeel en havermout in gestopt, waardoor ze veel vezels bevatten. Door het gebruik van boekweitmeel zijn de muffins ook meteen glutenvrij trouwens, voor wie dat belangrijk vindt. Deze rabarbermuffins zijn heerlijk zoet door de banaan en maple syrup. Mocht je dingen snel te zoet vinden, laat dan een eetlepeltje maple syrup weg. Ik vond ze echter heerlijk zo! En Roel en zijn collega ook. Jippie! Altijd fijn, positieve feedback. ?

Rabarbermuffins met havermout en banaan - Anniepannie.nlIngrediënten voor 6 muffins:
120 g boekweitmeel
2 el havermout
1 ei
2 el kokosolie (+ nog een beetje om in te vetten)
1 grote, rijpe banaan
50 g rabarberstukjes
5 el maple syrup (= ahornsiroop)
30 ml water
½ tl bakpoeder
½ tl vanille-extract
½ tl kaneel
Snufje zout

Voor bovenop:
Klein beetje havermout (optioneel)
Klein beetje rietsuiker (optioneel)

Ook nodig: muffinvorm voor 6 muffins

Rabarbermuffins met banaan en maple syrup

Verwarm de oven voor op 170 ˚C. Vet de muffinvorm in met wat kokosolie.

Kluts in een kom de kokosolie (zorg dat het vloeibaar is, zo niet: heel even verwarmen), de maple syrup, het water en het ei door elkaar.

Prak de banaan tot moes en doe dit ook in de kom. Voeg het bakpoeder, vanille-extract, zout en de kaneel toe en klop alles goed door elkaar.

Roer dan met een spatel het boekweitmeel en de havermout door het mengsel. Niet langer roeren dan nodig is. Voeg de rabarberblokjes toe en meng deze ook door het beslag.

Verdeel het beslag over de muffinvorm. Doe de vormpjes niet te vol, vul ze ongeveer voor 80%. Strooi nu eventueel over elke muffin een klein beetje havermout en wat rietsuiker.

Bak de muffins gedurende 25 à 30 minuten. Ze zijn gaar als een prikkertje er weer schoon uitkomt. Laat de muffins even afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.

Eet smakelijk!
Liefs, Andrea

TIP: neem deze muffins mee naar je werk als voedzaam tussendoortje. Hierop ga je als een speer! Je kunt de muffins denk ik prima invriezen (zelf niet geprobeerd, maar moet goed gaan) en in een afgesloten doos blijven ze zeker 2 à 3 dagen lekker.

Ik ben natuurlijk heel benieuwd wat je vindt van deze rabarbermuffins! Laat je het weten? Dat kan in een reactie hieronder, of… tag @anniepannie_nl op Instagram en deel je creatie met de rest van de wereld!

Meer recepten met rabarber:

Rabarbercompote met kokos en sinaasappel

Rabarbermuffins met banaan en maple syrup - Anniepannie.nl

 


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Hapjes en Snacks, Recepten, Vega Tags: bakken, banaan, boekweitmeel, havermout, maple syrup, muffins, rabarber, vega

« Bietensalade met blauwe bessen, bramen en een sinaasappeldressing
Spiesjes met aardbeien en mozzarella »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok