Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hapjes en Snacks / Piadina pizza met broccoli, geitenkaas en kappertjes

Piadina pizza met broccoli, geitenkaas en kappertjes

10 februari 2016 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Piadina pizzaSoms (of in mijn geval: vaak) heb je wel eens zin in een makkelijke maaltijd. Gewoon iets dat je zo hop, in de pan gooit. Ik maak dan vaak een makkelijke pizza. Centraal bij een ‘makkelijke’ pizza staat een kant-en-klare bodem. En dan bedoel ik niet zo’n kleffe pizzabodem’ uit het koelschap, maar een bodem van bladerdeeg, naanbrood, Turks brood of, in dit geval, van Piadina! De piadina, komt uit Italië en is een super plat gebakken brood. De italianen maken er graag een soort van quesedilla-achtige sandwich van, met kaas en vlees ertussen. Ik gebruik Piadina graag als pizzabodem. Té makkelijk en super yummie. Je kunt helemaal los gaan met de toppings. Laatst maakte ik al een piadina pizza met pesto-crème fraîche en een topping van plakjes tomaat, superdun gesneden venkel, rucola en flinters parmezaanse kaas. Heerlijk! Deze keer ging ik los met restjes broccoli en geitenkaas die ik nog in de koelkast had. Een succes!

Dit heb je nodig
Piadina (Italiaans platbrood, o.a. te koop bij de AH, verpakt per 4)
Passata (gezeefde tomaten)
Gedroogde Italiaanse kruiden (bijv. oregano, tijm, en/of rozemarijn)
Geroosterde paprika, in reepjes (uit pot of zelf geroosterd)
Wat roosjes broccoli, gekookt
Plakjes tomaat
Zachte geitenkaas
Kappertjes
Olijfolie (extra vergine)

Piadina pizza met broccoli, geitenkaas en kappertjes

Meng de Italiaanse kruiden met wat passata en breng op smaak met wat peper. Besmeer de Piadina dun met de tomatensaus.

Beleg de Piadina met roosjes broccoli, reepjes geroosterde paprika, plakjes tomaat, kappertjes en stukjes geitenkaas.

Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Leg voorzichtig de Piadina pizza erin en bak een paar minuten op middelhoog vuur. Check af en toe of de bodem niet te donker wordt (anders: gauw het vuur lager zetten!). De piadina pizza is klaar als de bodem goudbruin en knapperig is.

Schuif de piadina pizza op een bord en sprenkel er wat olijfolie over. Smullen maar!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Hapjes en Snacks, Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke pizza's, Recepten Tags: broccoli, geitenkaas, geroosterde paprika, kappertjes, makkelijk, makkelijke pizza, panpizza, piadina, supersimpel, supersnel

« OESTOUR – Zeeuwse oesters zoeken met Thijs!
MaMa Kelly: lunchen in een oude fabriek! »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok