Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hotspots / Huiskamerrestaurant Durq: culinaire hoogstandjes op 1 hoog!

Huiskamerrestaurant Durq: culinaire hoogstandjes op 1 hoog!

19 maart 2016 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Durq-Dirk-verteltLaatst zat ik aan tafel in het appartement van Dirk. Ik was te gast in zijn huiskamerrestaurant, Durq! Een tijdje geleden zag ik de pagina van Durq op Facebook voorbij komen en reserveerde meteen, al stuiterballend van enthousiasme, een paar plekjes. Want wát een leuk concept leek het me! Natuurlijk, het idee van een huiskamerrestaurant is niet nieuw. Maar, de manier waarop Dirk het aanpakt wél.

Bij Durq kun je terecht voor een maandelijks wisselend 4-gangen menu inclusief wijnarrangement. Niet zomaar een menu, nee, als je de foto’s en reacties op Facebook moest geloven zou het een opeenvolging worden van vers bereide, super creatieve gerechten met zoveel mogelijk lokale ingrediënten. Gepresenteerd op zó’n professionele manier dat je je in een gerenommeerd restaurant zou wanen. En dat voor 25 euro per persoon, inclusief wijn, water en brood. Je begrijpt, ik stond te popelen! In Roel, Tim en Malgosia vond ik drie gewillige ‘slachtoffers’ om met me mee te gaan. :)

Toen we bij de voordeur van Durq, eh Dirk, aankwamen, stonden er al wat mensen te wachten. Een grappig sfeertje, want iedereen had er zin in en was super nieuwsgierig naar de avond die ons te wachten stond. Eenmaal de binnentrap op geklommen kwamen we in Dirks appartement terecht. Echt niet groot, maar dat maakte het eigenlijk allemaal nóg specialer. Dirk droeg een professionele koksbuis en zijn keuken zag er spik en span uit. De ‘mise-en-place’ stond al klaar. Nét echt!

Huiskamerrestaurant-DurqWe namen plaats aan een lange tafel (in totaal waren we met twaalf personen). Dirk heette ons welkom en vertelde dat we zelf de wijn en het water konden inschenken. Daarna dook hij gauw de keuken weer in, maar niet voordat hij een fijne jazz-lijst voor ons had aangezet. Dirk is namelijk nogal fan van Chet, Billie en Miles. Heerlijk! Erg leuk ook om met allemaal ‘vreemden’ aan tafel te zitten. Er ontstaan de meest verrassende gesprekken!

Vrij snel kregen we het voorgerecht geserveerd. Gamba’s met structuren van mango en komkommer, met daarbij een kokosrijst panna cotta van kaffir. Klinkt lekker hè? Was het ook! Het witte wijntje dat Dirk had uitgezocht paste er perfect bij:

Durq-voorgerechtAls tussengerecht serveerde Dirk een soep van pastinaak en groene appel, met een salade van biet en geitenkaas. De salade van biet en geitenkaas lag in het bord en daarover werd de soep uitgeschonken. Helaas heb ik alleen een ‘na’ foto gemaakt! Anyway, het zag er super profi uit en het smaakte wederom heerlijk…

Durq-tussengerechtDaarna het hoofdgerecht. Op kaneel gerookte lamsbout met kaneeljus. Wauw! Erbij een couscoussalade met abrikozen, walnoot en blauwe kaas. Eigenlijk had Dirk lamsracks willen serveren, maar die waren niet voorradig bij de slager. Daarom werd het lamsbout. Dat betekende iets meer snijwerk aan tafel, maar ikzelf vond dat niet erg. Ik heb zelfs even geassisteerd met wat keukenpapier om te voorkomen dat het vleesvocht over tafel liep. ;)

Durq-vlees-snijdenDe couscous met blauwe kaas smaakte ook heerlijk. Grappige combi met abrikozen en vooral met de kaneeljus van het lam. Toch werkte het! Ik ben fan.

Als dessert kregen we een ‘Haagse bonk’. Een onwijs compact stuk chocolade-brownie-taart. Erbij een lekkere zoute karamel en eetbare viooltjes. Het dessert werd niet begeleid met een dessertwijn, maar met een dessertbier! We dronken een Imperial Coffee Stout van The Coffee Virus en de Amsterdam Brewboys. Mega lekker! Wel behoorlijk zwaar, haha.

Durq-dessertNa deze heerlijke gang zat het erop. Petje af en een héle diepe buiging voor Dirk, die dit alles vanuit zijn kleine keuken toch maar even op tafel toverde! En niet voor een clubje vrienden, maar voor een hele tafel gasten met hoge verwachtingen…

Aanrader?
Zeker wel! Eten bij Durq voelt bijzonder, exclusief bijna. Het is een, nog verborgen, pareltje in die mooie stad achter de duinen. Dus: grijp je kans, voordat huiskamerrestaurant Durq misschien wel sluit omdat Dirk zijn volgende droom nastreeft. Want een eigen tent, dat wil Dirk het liefste. Als hij zo doorgaat, gaat hem dat zeker lukken!

Ook leuk om te weten: mocht je nou een gerechtje hebben dat Dirk echt eens moet proberen, of je hebt zin om een keertje met hem mee te koken, dan kun je hem altijd mailen! Ook als je talenten buiten de keuken liggen staat Dirk open voor leuke samenwerkingen. Je kunt zijn eetkamer bijvoorbeeld gebruiken als expositieruimte. Dus heb jij iets dat daar moet komen te liggen, hangen of staan? Neem contact op met Dirk. En speel je een (jazz) instrument? Dan ben je van harte welkom om een mini-concertje te komen geven. Leuk toch?!

Huiskamerrestaurant Durq

Dirk Hoogenraadstraat 102
2586 TL 102 Scheveningen
06 412 715 59
info@durq.nl

Openingstijden
Zaterdagen van 19:00 tot 23:00.

Bezoek de website van huiskamerrestaurant Durq.
Of volg Durq op facebook!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Hotspots Tags: den haag, durq, hotspot, huiskamerrestaurant, recensie, restaurant, review, scheveningen, uniek

« Rode kool salade met feta en hazelnoten
Jamie Oliver avond met de eetclub! »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Rode koolsalade met appel, munt en limoen

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok