Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hapjes en Snacks / Bladerdeeg pizza met gerookte zalm en bimi

Bladerdeeg pizza met gerookte zalm en bimi

1 augustus 2015 By Andrea (Anniepannie.nl) 4 Reacties


Bladerdeeg-pizza-met-gerookte-zalmIk hou van pizza’s die geen pizza’s zijn. Dus pizza’s van tortilla’s, van fruit (watermeloen!) of in dit geval: een bladerdeeg pizza! Deze pizza is super lekker en echt makkelijk om te maken. Dat komt ook omdat ik vers bladerdeeg gebruik, van tante Fanny. Vind je gewoon bij de broodafdeling van de Jumbo (en vast ook in andere supermarkten). Het handige is dat je er niks mee hoeft te doen. Gewoon uitrollen en je bent klaar om te gaan! Heerlijk handig dus, op een doordeweekse dag.

Gerookte zalm met honing-mosterd dressing is natuurlijk een gouden combinatie. En om de bladerdeeg pizza nog wat op te leuken én gezonder te maken, koos ik voor de groente bimi. Ik doe daar bijna nooit wat mee, omdat het eigenlijk op broccoli lijkt maar iets duurder is. In dit recept heeft de bimi echt een toegevoegde waarde. Het is lekker snel gaar (je hoeft het niet voor te koken) en het ziet er super sierlijk uit. Het oog wil ook wat!

Dit heb je nodig voor 2 personen:
1 rol Tante Fanny bladerdeeg (of gewoon bladerdeeg, maak dan een lap van 40 bij 24 cm)
2 afgestreken eetlepels crème fraîche
60 gram bimi (of ieniemienie stukjes broccoli)
60 gram gerookte zalm
1 ei
Versgemalen peper
Olijfolie

Voor de honing-mosterd dressing:
1 el olijfolie (extra vergine)
2 tl witte wijnazijn
2 tl honing
1 tl Dijon mosterd

Zo maak je de bladerdeeg pizza:
Verwarm je oven voor op 200 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol er de lap bladerdeeg op uit. Vouw de randjes van het bladerdeeg naar binnen, zodat je straks een mooie knapperige rand aan je bladerdeeg pizza krijgt. Prik het bladerdeeg een paar keer in met een vork (maar niet de rand). Klop dan het ei los en besmeer daarmee de rand van het bladerdeeg.

Roer de crème fraîche los en bestrijk hiermee de binnenkant van de pizza (niet de rand!). Was de bimi en snijd de stronkjes in de lengte in tweeën. Verdeel de bimi en de gerookte zalm over de pizza. Bestrooi de pizza met wat peper en besprenkel het geheel met wat olijfolie.

Bak de bladerdeeg pizza in 20 minuten af in de oven, of totdat ‘ie goudbruin is.

Maak intussen de dressing. Pak een schaaltje en meng alle dressing ingrediënten door elkaar. Roer goed, zodat de honing helemaal oplost.

Serveer de bladerdeeg pizza op een mooi bord of op een stoere plank. Geef de dressing er aan tafel bij.

Super simpel toch? Lekker als lunch of lichte hoofdmaaltijd met een (tomaten)salade erbij.

Bladerdeeg-pizza-dressing


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Hapjes en Snacks, Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke pizza's, Recepten Tags: bladerdeeg, bladerdeeg pizza, bladerdeegpizza, gerookte zalm, hapje, hoofdgerecht, lunch, makkelijk, makkelijke pizza, pizza, plaattaart, supersimpel

« Italiaanse kruidenboter Arrabiata
De 18 populairste foodfoto’s op Instagram! »

Reacties

  1. brenda zegt

    20 augustus 2015 om 19:40

    5 sterren
    Ziet er goed uit! In je recept gebruik je alleen de zalm niet..

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      20 augustus 2015 om 23:06

      Hoi Brenda! Wat suf van me, haha. Ik heb het aangepast! Groetjes Andrea

      Beantwoorden
  2. Marijke zegt

    4 augustus 2015 om 08:20

    5 sterren
    Oeehh die ga ik deze week proberen! En ik ben wel heeel nieuwsgierig naar die pizza van watermeloen..

    Beantwoorden
    • Andrea zegt

      4 augustus 2015 om 08:23

      Super leuk! Ben benieuwd hoe hij bevalt. Ennuh, die watermeloen pizza zal ik binnenkort ook online zetten!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok