Ga terug
+ servings
Regenboog sandwiches - Brunch - ANNIEPANNIE
Afdrukken

Regenboog sandwiches met groente en hummus

Wauw! Deze regenboog sandwiches zien er super feestelijk uit! En dat niet alleen, ze zijn ook nog gezond en erg lekker. Varieer naar hartenlust met groenten en beleg.
Gang Brunch, Lunch, Ontbijt
Keuken Amerikaans, Nederlands
Trefwoord brood, broodbeleg, broodje, gezond, groente, lunch, paasbrunch, pasen, sandwich
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • 8 satéprikkers

Ingrediënten

  • 12 sneetjes volkorenbrood
  • 2 gekookte rode bietjes
  • 4 trostomaatjes
  • 4 snackkomkommers
  • 1 gele paprika
  • 2 handjes spinazie
  • 4 eetlepels hummus
  • 4 eetlepels citroenmayonaise of meer ;-)
  • 4 eetlepels groene pesto

Instructies

  • Snijd de bietjes in dunne plakjes en bestrooi ze met peper en zout. Snijd de trostomaten in plakken. Maak de paprika schoon en snijd in lange, dunne repen. Snijd de snackkomkommers in de lengte in dunne plakjes.
  • Besmeer 8 sneetjes brood royaal met mayonaise. Besmeer de overige 4 sneetjes aan beide kanten met hummus.
  • Leg 4 sneetjes brood met de mayonaise-kant naar boven op een plank. Beleg ze met de plakjes biet en komkommer en verdeel de spinazie erover. Leg er dan de sneetjes brood met hummus bovenop. Beleg die weer met de paprikareepjes en de plakjes tomaat. Verdeel de pesto erover en ‘sluit’ de sandwiches met de sneetjes brood met mayonaise (mayonaise-kant naar beneden). Steek twee satéprikkers in elke sandwich en snijd ze voorzichtig in het midden door.