Ga terug
+ servings
Broodje pulled aubergine
Afdrukken

Pulled aubergine pita's

Deze pitabroodjes met kruidige pulled aubergine zijn ontzettend lekker. Door de auberginerepen lang te bakken in de oven worden ze stevig en vlezig van structuur! Lekker met hummus en salade.
Gang Avondeten, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Arabisch, Fusion, Israelisch, Libanees, Midden-Oosters
Trefwoord aubergine, avondeten, baharat, diner, geroosterde paprika, hoofdgerecht, hummus, oranje paprika, pita, pulled, salade, vega, vegan, veganistisch, vegetarisch
Bereidingstijd 1 uur
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 2 pitabroodjes
  • 4 el hummus
  • 2 gerookte paprika’s in reepjes
  • krulsla of botersla

Voor de pulled aubergine:

  • 3 aubergines
  • 1 el olijfolie
  • 1 el honing (of maple syrup als je vegan eet)
  • 3 tl baharat
  • ½ tl gerookt paprikapoeder
  • ½ tl (gerookt) zeezout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Prik de aubergines rondom een paar keer in met een vork en leg ze op een rooster in het midden van de oven. Bak de aubergines ongeveer 30 minuten totdat ze bruin en zacht zijn geworden. Je kunt dit overigens ook op de barbecue doen voor een extra rokerig effect!
  • Doe de aubergines over in kom en dek af met een bord. Laat de aubergines even 10 minuutjes zweten en afkoelen.
  • Verhoog de oventemperatuur naar 220 °C.
  • Pel het velletje van de aubergines en snijd de kroontjes eraf. Trek het vruchtvlees in repen en knijp met je handen voorzichtig het grootste deel van het vocht uit de repen.
  • Meng in een kom de baharat, olijfolie, honing en het gerookt paprikapoeder en zeezout door elkaar. Doe hier de auberginerepen bij en hussel goed om zodat alle aubergine is bedekt met het mengsel.
  • Spreid de auberginerepen uit over de bakplaat en bak ze in het midden van de oven nog ongeveer 20 minuten totdat de pulled aubergine droger en steviger is geworden.
  • Verwarm de pitabroodjes in een broodrooster (of oveen snijd ze half open. Besmeer de binnenkanten van de broodjes met hummus en leg er wat sla in. Verdeel dan de pulled aubergine over de broodjes en eindig met reepjes geroosterde paprika.