Ga terug
+ servings
hummus met lamsgehakt
Afdrukken

Hummus met lamsgehakt en walnoten

Dit bordje hummus met lamsgehakt en walnoten is comfort food ten top. Serveer het als voorgerecht met platbrood of geef het bij de borrel als lekkere snack.



Gang Appetizer, Hapje, Snack, Voorgerecht
Keuken Israelisch, Libanees, Midden-Oosters
Trefwoord dip, granaatappel, granaatappelmelasse, hummus, lam, lamsgehakt, peterselie, sesam, vlees, walnoten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 400 g hummus (zoek op ‘gladde hummus’)
  • 100 g lamsgehakt
  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 2 el gehakte peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tl sesamzaad
  • 1 handje walnoten grof gehakt
  • 2 el granaatappelmelasse

Instructies

  • Maak zelf hummus volgens de aanwijzingen in mijn recept. Link in tekst hierboven + onderaan dit recept. Doe de hummus in een bord en strijk het glad met de bolle kant van een lepel.
  • Rooster de walnoten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze afkoelen op een bord.
  • Doe een beetje olie in de koekenpan en fruit de gesnipperde sjalot een paar minuten zachtjes aan. Voeg dan het gehakt toe en zet het vuur hoog. Bak het gehakt goed bruin.
  • Pers het teentje knoflook erboven uit en bak dit nog even mee. Breng goed op smaak met peper en zout en voeg dan de granaatappelmelasse toe. Roer alles nog even goed door en zet het vuur uit.
  • Schep het gehaktmengsel in het midden van het bord hummus en strooi het sesamzaad, de gehakte walnoten en de peterselie erover.