Ga terug
+ servings
Saag paneer - Spinaziecurry met kaas | ANNIEPANNIE
Afdrukken

Saag paneer - Spinaziecurry met kaas

Saag paneer is makkelijk om te maken en reuze lekker. Echt comfort food! Eet deze Indiase spinaziecurry als bijgerecht of als hoofdgerecht met rijst of brood.
Gang Avondeten, Bijgerecht, Diner, Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Trefwoord curry, Indiaas, kaas, paneer, spinazie
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 250 g paneer in blokjes
  • 5 el koolzaadolie
  • 800 g verse babyspinazie of 450 g diepvriesspinazie, ontdooid
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl chilipoeder optioneel
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 4 tenen knoflook fijngehakt
  • 2 el yoghurt
  • 3 el slagroom optioneel

Voor de marinade:

  • 1/2 tl kurkumapoeder
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl koolzaadolie

Instructies

  • Prik met een vork een paar gaatjes in elk blokje paneer en meng goed met de ingrediënten voor de marinade. Je kunt de paneer nu meteen bakken, maar het is lekkerder als je hem langer laat marineren. Het liefst een nacht.
  • Bak de paneer in ongeveer 3 eetlepels van de koolzaadolie in een koekenpan op middelhoog vuur goudbruin. Zet apart terwijl je de spinazie gaat koken (als je verse spinazie gebruikt).
  • Schenk 280 ml water in een grote pan en breng aan de kook. Voeg de spinazie toe en laat zachtjes koken tot het water is verdampt. Laat de spinazie afkoelen en pureer in een keukenmachine tot een dikke pasta. Zet apart.
  • Verhit de rest van de koolzaadolie in een grote koekenpan op middel- hoog vuur. Voeg het komijnzaad toe en roer ongeveer 30 seconden door de olie. Voeg dan het chilipoeder en het kurkumapoeder toe. Roer de gehakte knoflook erdoor en bak goudbruin. Pas op dat de knoflook niet verbrandt, want dan wordt hij bitter.
  • Voeg de gepureerde spinazie toe aan de pan en roer de yoghurt er eetlepel voor eetlepel door. Roer de gebakken paneer erdoor en verwarm. Breng op smaak met zout en serveer direct. Ik roer er graag nog 3 eetlepels room door om het gerecht af te maken. Dat is optioneel, maar wel erg lekker.