Ga terug
+ servings
Rode kool met sinaasappel honing en ras el hanout - ANNIEPANNIE
Afdrukken

Rode kool met sinaasappel, honing en ras el hanout

Deze gestoofde rode kool is zalig. Gezond, verwarmend en lekker! Of je dit nu als bijgerecht bij het Kerstdiner serveert of op een doordeweekse avond, een feest wordt het gegarandeerd!
Gang Bijgerecht
Keuken Kerst, Marokkaans, Nederlands
Trefwoord 7 ingrediënten, bijgerecht, kaneel, kool, ras el hanout, rode kool, sinaasappel
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 6 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo rode kool dun gesneden
  • 2 uien in halve ringen
  • 1 klontje roomboter
  • 1/2 el ras el hanout
  • 200 ml sinaasappelsap (bij mij was dit het sap van 2 sinaasappels)
  • 1 kaneelstokje
  • 3 el honing
  • 2 el rodewijnazijn

Instructies

  • Smelt de boter in een braadpan en fruit de ui 15 minuten op heel laag vuur. Roer af en toe, de ui mag niet bruin worden.
  • Voeg de ras el hanout toe en roer goed. Zet het vuur middelhoog, doe de rode kool in de pan en bak dit nog zo'n 3 minuten al omscheppend mee. Voeg de honing, het sinaasappelsap en het kaneelstokje toe en roer alles goed door. Zet het vuur helemaal laag, doe de deksel op de pan en laat de rode kool 40 minuten zachtjes stoven.
  • Haal de deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en voeg de rodewijnazijn toe. Roer om totdat het meeste vocht is verdampt. Breng de rode kool eventueel verder op smaak met wat grofgemalen zout en peper.