Rode kool met sinaasappel, honing en ras el hanout
Deze gestoofde rode kool is zalig. Gezond, verwarmend en lekker! Of je dit nu als bijgerecht bij het Kerstdiner serveert of op een doordeweekse avond, een feest wordt het gegarandeerd!
200mlsinaasappelsap(bij mij was dit het sap van 2 sinaasappels)
1kaneelstokje
3elhoning
2elrodewijnazijn
Instructies
Smelt de boter in een braadpan en fruit de ui 15 minuten op heel laag vuur. Roer af en toe, de ui mag niet bruin worden.
Voeg de ras el hanout toe en roer goed. Zet het vuur middelhoog, doe de rode kool in de pan en bak dit nog zo'n 3 minuten al omscheppend mee. Voeg de honing, het sinaasappelsap en het kaneelstokje toe en roer alles goed door. Zet het vuur helemaal laag, doe de deksel op de pan en laat de rode kool 40 minuten zachtjes stoven.
Haal de deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en voeg de rodewijnazijn toe. Roer om totdat het meeste vocht is verdampt. Breng de rode kool eventueel verder op smaak met wat grofgemalen zout en peper.