Ga terug
+ servings
Knolselderijsoep met appel - ANNIEPANNIE
Afdrukken

Knolselderijsoep met appel en gerookte zalm

Deze knolselderijsoep met appel en gerookte zalm maak je met slechts 5 ingrediënten. Je maakt er zowel op een doordeweekse avond als tijdens een fancy diner indruk mee.
Gang Avondeten, Diner, Hoofdgerecht, Lichte maaltijd, Soep, Voorgerecht
Keuken Frans, Nederlands
Trefwoord 5 ingrediënten, appel, gerookte zalm, knolselderij, maaltijdsoep, soep, vis, zalm
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 2 knolselderij
  • 3 appel
  • 1,5 à 2 l groentebouillon
  • 150 ml slagroom
  • 100 g gerookte zalm

Instructies

  • Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kwarten. Doe de knolselderij en de appel in een grote pan en schenk er zoveel bouillon bij dat alles net onder staat. Breng aan de kook en laat alles 20 minuten op laag vuur met de deksel op de pan koken.
  • Haal de pan van het vuur en controleer of de knolselderij goed zacht is. Pureer dan de soep met een staafmixer. Voeg de slagroom toe en meng alles nog eens goed door elkaar totdat je een romige soep hebt. Als de soep iets te dik is, kun je nog wat extra bouillon toevoegen. Proef, breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de soep over 4 diepe borden. Leg in het midden van ieder bord een plakje zalm. Garneer de soep eventueel met wat extra druppeltjes slagroom en/of olijfolie.