Ga terug
+ servings
Mexicaanse soep - ANNIEPANNIE
Afdrukken

Mexicaanse soep

Deze Mexicaanse soep is heerlijk vullend en gezond. Serveer met nachochips en reepjes bosui voor een feestelijk effect!
Gang Avondeten, Soep
Keuken Mexicaans, Tex-Mex
Trefwoord geroosterde paprika, kidneybonen, maaltijdsoep, mais, paprika, soep, tomaat
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 2 rode paprika’s
  • 1 oranje paprika
  • 400 g gepelde tomaten
  • 1 grote rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder
  • 1/4 tl kaneel
  • 1 bouillonblokje kip of groente
  • 160 g rode kidneybonen
  • 70 g maïs

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de paprika’s in vieren en verwijder de zaadlijsten. Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat, besprenkel met olijfolie, peper en zout en rooster de paprika’s 30 minuten.
  • Snijd (als de paprika’s bijna klaar zijn) de knoflook, ui en rode peper (dit mag grof) en fruit dit in een (soep)pan. Snijd ondertussen de geroosterde paprika’s in grove stukken en voeg dit samen met de specerijen in de pan en bak 2 minuten. Doe er dan de gepelde tomaten, het bouillonblokje en 400 ml water bij en pureer de soep met een staafmixer.
  • Zet de soep terug op het vuur, spoel de kidneybonen en maïs af en voeg dit bij de soep. Breng eventueel extra op smaak met peper en zout.