Ga terug
–+ servings
Knolselderij-steaks-extra-ANNIEPANNIE-2
Afdrukken

Knolselderij steaks met geroosterde paprikasaus

Deze knolselderij steaks zijn heerlijk gemarineerd in knoflook, peterselie en gerookte paprikapoeder. De frisse paprikasaus past er perfect bij!
Gang Avondeten, Bijgerecht, Diner, Hoofdgerecht
Keuken Spaans, Vegetarisch
Trefwoord geroosterde paprika, Griekse yoghurt, knolselderij, knolselderijsteak, paprika, peterselie, rode paprika, steak, vegetarisch, yoghurt
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 1 uur 5 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 2 personen

Equipment

  • blender of keukenmachine

Ingrediënten

  • 1 kleine knolselderij
  • 3 teentjes knoflook uitgeperst
  • 3 el fijngehakte peterselie plus extra om te garneren
  • 1,5 tl gerookte paprikapoeder
  • 5 el olijfolie

Paprikasaus

  • 3 geroosterde paprika zelf geroosterd en van het vel ontdaan, of uit pot
  • 2 el Griekse yoghurt (10%) kies een plantaardige variant als je vegan eet
  • 1/2 el sherryazijn of balsamicoazijn

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Boen de knolselderij goed schoon (niet schillen!) en was hem goed. Droog af met een theedoek. Snijd de knolselderij in 5 of 6 plakken van ongeveer 1,5 cm en leg ze op de bakplaat.
  • Meng de knoflook, peterselie, gerookte paprikapoeder en olijfolie door elkaar en breng goed op smaak met peper en zout. Besmeer de knolselderijsteaks aan beide kanten met dit mengsel.
  • Bak de knolselderij 50 minuten in het midden van de oven. Draai de knolselderij steaks om, verhoog de oventemperatuur naar 200 en bak ze nog eens 15 minuten.
  • Blend intussen de geroosterde paprika's, Griekse yoghurt en sherryazijn (of balsamicoazijn) tot een gladde saus.
  • Maak een 'spiegel' van de saus op de borden en leg de knolselderij steaks er bovenop. Garneer met een paar takjes peterselie.