Ga terug
–+ servings
Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1
Afdrukken

KitKat cheesecake

Dit is een no bake KitKat cheesecake. Super lekker en makkelijk om te maken. Het enige wat je nodig hebt is een beetje geduld!
Gang Dessert, Nagerecht, Taart
Keuken Amerikaans, Brits, Engels, Nederlands
Trefwoord cheesecake, chocolade, kitkat, roomkaas
Bereidingstijd 25 minuten
Wachttijd 5 uren
Totale tijd 5 uren 25 minuten
Porties 12 personen

Equipment

  • hakmolen
  • springvorm: 20 cm doorsnede
  • handmixer

Ingrediënten

Koekjesdeeg

  • 100 g roomboter
  • 125 g mariabiscuits

Vulling

  • 100 g melkchocolade
  • 200 g KitKat
  • 250 g roomkaas
  • 45 g kristalsuiker
  • 16 g vanillesuiker (2 zakjes)
  • 16 g Klop-Fix (2 zakjes)
  • 400 ml ongeklopte slagroom

Ganache

  • 40 ml ongeklopte slagroom
  • 100 g melkchocolade

Garnering

  • KitKat
  • aardbeien
  • muntblaadjes

Instructies

  • Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier, en vet de randen van de springvorm in. Smelt de roomboter en maal met een hakmolen de mariabiscuits fijn.
  • Doe de gemalen biscuit in een diepe kom en voeg de gesmolten roomboter toe. Meng goed. Schep het koekjesdeeg in de springvorm en druk goed aan. Bewaar de koekjesbodem in de koelkast.
  • Smelt voor de vulling de melkchocolade au bain-marie en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Hak de KitKat in kleine stukken. Meng de roomkaas met de kristalsuiker en vanillesuiker in een diepe kom. Voeg de gesmolten melkchocolade toe. Mix 2 minuten met een handmixer. Voeg de Klop-Fix en de slagroom toe en mix nog 2 tot 3 minuten, of tot de slagroom stijf is. Roer de stukjes KitKat door de room.
  • Schep de vulling op de koekjesbodem. Dek af met plasticfolie en zet 1 uur in de koelkast.
  • Breng voor de ganache de slagroom in een pan tot tegen de kook aan. Haal de pan van het vuur. Breek de melkchocolade in stukjes, voeg toe aan de pan en laat 1 minuut staan. Roer goed tot de chocolade gesmolten is, en laat de ganache iets afkoelen. Giet de ganache over de KitKatcheesecake. Dek de cheesecake af met plasticfolie en zet hem 2 tot 3 uur in de vriezer. Laat de KitKat-cheesecake 30 minuten voor het serveren op kamertemperatuur komen. Garneer de cheesecake met stukjes KitKat, aardbei en verse muntblaadjes.