Go Back
+ servings
pindasoep met komkommer en tauge - ANNIEPANNIE
Afdrukken

Pindasoep met komkommer, bosui en taugé

Deze heerlijke pindasoep met komkommer, bosui en taugé staat binnen een kwartier op tafel. Een dikke aanrader! 
Gang Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken Indonesisch, Nederlands
Trefwoord babi ketjap, bosui, gember, komkommer, pinda, pindakaas, sambal, soep, taugé
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 3 personen

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 kippenbouillonblokje of groentebouillon als je vega(n) eet
  • 2 el sambal naar keuze
  • 1 el gembersiroop
  • 2 el ketjap
  • 8 el 100% pindakaas zonder stukjes
  • handje taugé
  • 1/3 komkommer
  • 1 bosui
  • 2 el pinda’s

Instructies

  • Verhit wat zonnebloemolie in een (soep)pan. Fruit de ui en de knoflook circa 3 minuten. Voeg dan de sambal toe en bak even mee.
  • Voeg 750 ml water en het bouillonblokje toe en mix alles glad met de staafmixer.
  • Voeg de pindakaas, ketjap, gembersiroop toe en breng op smaak met peper en zout. Laat de soep nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Snijd ondertussen de komkommer in reepjes en de bosui in ringen. Giet in een vergiet kokend water over de de taugé en laat uitlekken. Serveer de pindasoep met de komkommer, bosui, taugé en pinda’s.