1kippenbouillonblokjeof groentebouillon als je vega(n) eet
2tlsambal naar keuze
1el gembersiroop
2el ketjap
8el 100% pindakaas zonder stukjes
handjetaugé
1/3komkommer
1bosui
2elpinda’s
Instructies
Verhit wat zonnebloemolie in een (soep)pan. Fruit de ui en de knoflook circa 3 minuten. Voeg dan de sambal toe en bak even mee.
Voeg (voor 3 personen) 750 ml water en het bouillonblokje toe en mix alles glad met de staafmixer.
Voeg de pindakaas, ketjap, gembersiroop toe en breng op smaak met peper en zout. Laat de soep nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
Snijd ondertussen de komkommer in reepjes en de bosui in ringen. Giet in een vergiet kokend water over de de taugé en laat uitlekken. Serveer de pindasoep met de komkommer, bosui, taugé en pinda’s.