Ga terug
+ servings
Biefstuk met chimichurri aardappels en paprika
Afdrukken

Biefstuk met chimichurri, aardappels en gebakken paprika

Een AGV'tje (Aardappels, Groente en Vlees) is vanaf nu nooit meer saai. We geven er een Argentijnse twist aan. Aardappels en biefstuk met een smakelijke chimichurri saus en gebakken paprika. Heerlijk!
Gang Avondeten, Diner, Hoofdgerecht
Keuken Argentijns, Nederlands
Trefwoord aardappel, aardappelen, aardappels, biefstuk, chimichurri, paprika, peterselie, rode paprika, rode ui, saus, vlees
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 400 à 500 g snelkookaardappelen
  • 2 biefstukken op kamertemperatuur
  • 2 rode paprika’s in stukken

Voor de chimichurri:

  • 8 el olijfolie extra vergine
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1/2 rode ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook uitgeperst
  • 1 bosje platte peterselie fijngehakt
  • 1 rode peper zaadjes verwijderd en fijngehakt
  • 1 tl oregano gedroogd
  • 1 flinke tl grof zeezout

Instructies

  • Was de aardappelen maar schil ze niet. Snijd ze in gelijke stukken en kook ze in ongeveer 12 minuten gaar. Giet de aardappelen af en laat ze uitstomen.
  • Meng intussen de ingrediënten voor de chimichurri door elkaar en breng eventueel verder op smaak met versgemalen peper.
  • Dep de biefstukken droog met keukenpapier. Strooi er wat zout op.
  • Verhit olie (en eventueel een klontje boter) in een grote koekenpan en schroei hierin de biefstukken op hoog vuur dicht. Zet het vuur iets lager en bak de biefstukken nog 2 minuten per kant. Haal de biefstukken uit de pan en wikkel ze losjes in aluminiumfolie om te rusten.
  • Doe de paprikastukken in de warme koekenpan en bak ze 3-4 minuten.
  • Verdeel de aardappels over twee borden en plet ze eventueel een beetje. Leg de biefstuk en de paprika erbij en lepel wat van de chimichurri over de aardappels en biefstuk. Geef de rest van de saus er los bij.