Ga terug
+ servings
Vegan katsu curry van bloemkool
Afdrukken

Vegan katsu curry van bloemkool

Krokante bloemkoolsteak met een goddelijke zoetzure barbecuesaus. Bloemkool katsu curry is een geweldige, plantaardige variant op het Japanse origineel met varkensvlees.
Gang Avondeten, Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch, Japans
Trefwoord bloemkool, curry, plantaardig, tonkatsu, vegan
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 3 personen

Ingrediënten

  • 1 grote bloemkool
  • 200 ml amandel- of sojamelk
  • 1/2 eetlepel maïszetmeel
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 100 gram bloem
  • 100 gram panko Japans broodkruim
  • plantaardige olie, bijvoorbeeld arachide- of kokosolie om in te bakken

Voor de saus

  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • 100 mililiter tomatenketchup
  • 3 eetlepels (vegan) worcestersaus
  • 2 eetlepel kristalsuiker of lichte basterdsuiker

Instructies

  • Klop alle ingrediënten voor de saus in een grote kom door elkaar.
  • Verwijder de bladeren en het onderste gedeelte van de stronk van de bloemkool en snijd de bloemkool in plakken van 4 cm dik. Meng in een grote kom de amandel- of sojamelk met het knoflookpoeder, het uienpoeder, het maïszetmeel, het zout en de bloem tot een glad beslag. Verdeel de panko over een groot bord. Doop de bloemkoolsteaks in het beslag, wentel ze door de panko en druk aan zodat het goed blijft zitten.
  • Schenk voldoende olie in een grote pan om de bloemkoolsteaks te bakken en verhit tot 170 graden. Laat de bloemkoolsteaks voorzichtig in de hete olie zakken en bak 5 minuten aan beide kanten, tot ze gaar en goudbruin zijn. Laat uitlekken op een rooster of keukenpapier.
  • Snijd elke steak in plakjes en serveer met de tonkatsusaus.