Ga terug
+ servings
Babi ketjap van speklappen - varkensvlees in ketjapsaus - ANNIEPANNIE
Afdrukken

Babi ketjap van speklappen

Deze babi ketjap van speklappen is simpel om te maken en smaakt fantastisch! Het vlees wordt helemaal sticky. Lekker bij rijst en andere Indonesische gerechten.
Gang Avondeten, Diner, Hoofdgerecht
Keuken Indisch, Indonesisch, Nederlands
Trefwoord 5 ingrediënten, babi ketjap, gember, indisch, Indonesisch, ketjap, knoflook, spek, speklappen, stoof, stoofpot, stoofvlees, varkensvlees, vlees, zoete chilisaus
Voorbereidingstijd 1 dag
Bereidingstijd 2 uren 15 minuten
Totale tijd 1 dag 2 uren 15 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 4 speklapjes
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 3 eetlepels sweet chilisaus
  • 1 theelepel gembersiroop
  • 1 flinke teen knoflook fijngesneden

Instructies

  • Snijd de speklapjes in zessen en marineer met de ketjap, sweet chilisaus, gembersiroop, knoflook, versgemalen peper en een snufje zout. Marineer ten minste een half uur, maar hoe langer, hoe lekkerder (een nacht is het lekkerst!). 
  • Verhit na het marineren een scheut olie in een pan met dikke bodem die in de oven kan en verwarm de oven voor op 150 graden. Bak de speklapjes met alle marinade aan, doe een deksel op de pan en gaar de speklapjes 2 uur in de oven. 
  • Haal de pan dan uit de oven, haal de deksel eraf en laat eventueel nog even op het fornuis op laag vuur sudderen, zodat de marinade in kan dikken. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen.