Go Back
+ servings
Mosselen in tomatensaus met feta - foto: David Loftus©
Afdrukken

Mosselen in tomatensaus met feta (Griekse mosselen 'saganaki')

Deze mosselen in tomatensaus met feta brengen je in één hap naar het warme Griekenland. Serveer deze Griekse mosselen 'saganaki' met een lekker stuk stokbrood om mee te dippen. En vergeet jezelf geen koud glas witte wijn in te schenken. GENIETEN met hoofdletters!
Gang Avondeten, Diner, Hoofdgerecht
Keuken Grieks, Mediterraan
Trefwoord feta, Grieks, groene paprika, knoflook, mosselen, oregano, paprika, peterselie, rode peper, saganaki, sjalot, tomaat, tomaten, vis, witte wijn, Zeeuws
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1,5 kilo mosselen in de schelp
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geplet
  • 1/2 rode chilipeper in dunne ringetjes gesneden
  • 1 groene paprika in stukjes gesneden
  • 2 takjes oregano geplukt + extra om te garneren
  • 5 takjes peterselie gehakt
  • 200 gram tomaten uit blik
  • 15 kerstomaatjes gehalveerd
  • 200 mililiter witte wijn
  • 200 gram feta verkruimeld + extra voor erbij

Instructies

  • Was de mosselen en verwijder kapotte exemplaren.
  • Verwarm wat goede olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en bak daarin de sjalot, knoflook en chilipeper tot de ui glazig wordt. Voeg de paprika, oregano en peterselie toe. Doe dan de tomaten uit blik en kerstomaatjes erbij en stoof alles 5 minuten op laag vuur.
  • Voeg nu de mosselen toe en blus af met de witte wijn. Doe daarna de feta erbij, roer goed en leg een deksel op de pan. Laat de mosselen 6 minuten zachtjes koken en controleer dan of ze allemaal openstaan.
  • Serveer het gerecht met wat oreganoblaadjes.
  • Lekker om te serveren met extra feta kaas en lekkere olijfolie.