Ga terug
+ servings
Gefrituurde mosselen met panko en remouladesaus - foto: David Loftus©-3
Afdrukken

Gefrituurde mosselen met panko en remouladesaus

Deze in panko gepaneerde, gefrituurde mosselen zijn de beste snack die je je kunt bedenken. Knapperig, warm, zilt en bomvol smaak. Heerlijk met een zelfgemaakte remouladesaus!
Gang borrel, Hapje, Snack, Tussendoortje, Voorgerecht
Keuken Frans, Fusion, Japans, Nederlands, Vis
Trefwoord augurken, bleekselderij, borrelen, borrelhapjes, citroen, ei, frituren, mayonaise, mosselen, paneren, peterselie, remouladesaus, sjalot, vis, Zeeuws
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

Remouladesaus met bleekselderij

  • 1 stengel stengel bleekselderij onderkant en draden verwijderd
  • 100 gram mayonaise
  • 1 eetlepel fijngesneden augurken
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 1 eetlepel peterselie fijngehakt
  • een paar druppels citroensap
  • een paar druppels tabasco

Mosselen in panko

  • 100 gram bloem gezeefd
  • 2 eieren losgeklopt
  • 100 gram panko Japans broodkruim of
  • ander broodkruim
  • 300 gram gekookt mosselvlees

Instructies

  • Maak de saus. Snijd de bleekselderij in kleine blokjes. Blancheer ze 1-2 minuten in kokend water met wat zout. Haal de blokjes eruit, laat ze afkoelen in ijswater en laat ze goed uitlekken in een zeef. Meng de mayonaise, selderijblokjes, augurk, sjalot en peterselie. Breng de remoulade op smaak met citroensap, tabasco, zout en peper. Zet hem apart.
  • Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 °C.
  • Doe de bloem, het ei en de panko in aparte kommen en zet die naast elkaar. Dep de mosselen goed droog met keukenpapier of met een schone theedoek. Wentel de mosselen nu eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door de panko.
  • Frituur de mosselen in de hete olie tot ze mooi lichtbruin zijn. Zorg ervoor dat er voldoende olie in de pan zit, zodat de mosselen onderstaan. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Serveer de mosselen met de remouladesaus.