Ga terug
+ servings
Mosselen in gele curry saus van Bart van Olphen - foto: David Loftus©
Afdrukken

Mosselen in gele curry saus

Deze mosselen in gele curry saus komen uit Het Zeeuwse Mossel Kookboek van Bart van Olphen. De zilte mosselen gaan perfect samen met de licht pittige, Thaise curry-kokossaus! Een heerlijk zomers gerecht om van te smullen.
Gang Avondeten, Diner, Hoofdgerecht
Keuken Fusion, Mexicaans, Nederlands, Peruaans, Thais
Trefwoord bosui, citroengras, curry, gastrecept, gele curry, gele paprika, gember, kokosmelk, kookboek, koriander, kurkuma, limoen, mosselen, paprika, Thais, vis
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

Gele currypasta

  • 1 ui
  • 1 stengel citroengras harde uiteinden verwijderd
  • 4 tenen knoflook
  • 2 centimeter gemberwortel geschild
  • 4 gele habaneropepers zonder steeltje
  • 1 gele paprika zonder zaadlijsten, in grove stukken gesneden
  • 3 limoenblaadjes (djeroek poeroet)
  • 1/2 theelepel kurkumapoeder
  • rasp van 1 limoen (biologisch)
  • 50 mililiter zonnebloemolie
  • zout en witte peper

Overige ingrediënten

  • 3 kilo mosselen in de schelp
  • 1 stengel citroengras in grove stukken gesneden
  • 300 mililiter kokosmelk
  • 4 bosuien in ringen gesneden
  • 1/2 rode chilipeper in ringetjes gesneden
  • 4 takjes koriander blaadjes geplukt
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 limoen in partjes

Instructies

  • Maak eerst de currypasta door alle ingrediënten in de keukenmachine te malen tot een grove pasta. Breng die op smaak met zout en peper. Overgebleven currypasta kun je twee weken bewaren in de koelkast.
  • Was de mosselen en verwijder kapotte exemplaren.
  • Neem een grote kookpan of wok en bak daarin 4 eetlepels van de gele currypasta samen met de stukken citroengras 1-2 minuten. Voeg de kokosmelk toe en meng alles goed. Breng het aan de kook en doe de mosselen erbij. Meng ze goed door de saus en leg een deksel op de pan. Kook de mosselen op hoog vuur 3-5 minuten tot de schelpen openstaan.
  • Voeg de helft van de bosui, rode chilipeper en koriander en het limoensap toe en roer goed.
  • Serveer de mosselen met de overgebleven bosui, chilipeper en koriander. Serveer met partjes limoen.