Deze mosselen in gele curry saus komen uit Het Zeeuwse Mossel Kookboek van Bart van Olphen. De zilte mosselen gaan perfect samen met de licht pittige, Thaise curry-kokossaus! Een heerlijk zomers gerecht om van te smullen.
1gele paprikazonder zaadlijsten, in grove stukken gesneden
3limoenblaadjes(djeroek poeroet)
1/2theelepelkurkumapoeder
rasp van 1 limoen(biologisch)
50mililiterzonnebloemolie
zout en witte peper
Overige ingrediënten
3kilomosselen in de schelp
1stengel citroengrasin grove stukken gesneden
300mililiterkokosmelk
4bosuienin ringen gesneden
1/2rode chilipeperin ringetjes gesneden
4takjeskorianderblaadjes geplukt
sap van 1/2 limoen
1limoenin partjes
Instructies
Maak eerst de currypasta door alle ingrediënten in de keukenmachine te malen tot een grove pasta. Breng die op smaak met zout en peper. Overgebleven currypasta kun je twee weken bewaren in de koelkast.
Was de mosselen en verwijder kapotte exemplaren.
Neem een grote kookpan of wok en bak daarin 4 eetlepels van de gele currypasta samen met de stukken citroengras 1-2 minuten. Voeg de kokosmelk toe en meng alles goed. Breng het aan de kook en doe de mosselen erbij. Meng ze goed door de saus en leg een deksel op de pan. Kook de mosselen op hoog vuur 3-5 minuten tot de schelpen openstaan.
Voeg de helft van de bosui, rode chilipeper en koriander en het limoensap toe en roer goed.
Serveer de mosselen met de overgebleven bosui, chilipeper en koriander. Serveer met partjes limoen.