Ga terug
+ servings
geplette zoete aardappels uit de oven-3
Afdrukken

Geplette zoete aardappels uit de oven

Deze geplette zoete aardappels uit de oven zijn makkelijk om te maken en zó lekker! Door het pletten krijgen ze knapperige randjes. Serveer ze met de snelle gepofte knoflookmayonaise. Hemels!
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, Nederlands, Portugees
Trefwoord 3 ingrediënten, aardappel, aardappelen, bijgerecht, geplette aardappels, gepoft, knoflook, mayonaise, oven, ovenaardappels, zoete aardappel
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 4 middelgrote zoete aardappels
  • 4 tenen knoflook

Instructies

  • Was de zoete aardappels goed (niet schillen) en boen ze droog. Snijd ze in plakken van 3 centimeter. Laat 13 minuten koken.
  • Kook de zoete aardappelplakken in 13 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen.
  • Verwarm de oven voor op 230 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verdeel de zoete aardappelplakken over de bakplaat en plet ze voorzichtig met een vork. Besprenkel ze met lekkere olijfolie en bestrooi met grof zeezout en versgemalen peper. Leg de knoflookteentjes (ongepeld) tussen de aardappels.
  • Bak de geplette zoete aardappels in ongeveer 30 minuten totdat de randjes een beetje bruin en knapperig zijn. Houd de oven goed in de gaten, zodat de aardappels niet verbranden. Iedere oven is anders.