Ga terug
+ servings
Mexicaanse quiche met tortillabodem - ANNIEPANNIE
Afdrukken

Tex Mex quiche met tortillabodem en knapperige nachotopping

Deze Tex Mex quiche zit zo bomvol smaak, dat geloof je bijna niet. Met een heerlijk knapperige bodem van tortillawraps en een crunchy nachotopping. Genieten!
Gang Avondeten, Diner, Hoofdgerecht, Quiche
Keuken Amerikaans, Frans, Fusion, Tex-Mex
Trefwoord blauwe kaas, bosui, cheddar, chips, chorizo, ei, eieren, gele paprika, hartige taart, jalapeno, mais, mexicaans, nachochips, quiche, rode ui, spinazie, tex mex, tortilla, tortillachips, tortillawraps, wrap
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 6 personen

Equipment

  • Springvorm

Ingrediënten

  • 5 tortilla wraps van Santa Maria
  • 200 gram crème fraiche
  • 4 eieren
  • 1 klein blikje mais à 150 gram (afgespoeld en uitgelekt)
  • 200 gram spinazie grof gehakt
  • 1 kleine rode ui gesnipperd
  • 100 gram chorizo in blokjes
  • 120 gram feta verkruimeld
  • 2 bosuitjes in ringetjes
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 20 gram jalapeño plakjes uit pot heel fijn gehakt
  • 1 zakje Fajita Seasoning Mix van Santa Maria

Voor de topping:

  • 90 gram Nacho Chips van Santa Maria
  • 50 gram geraspte kaas (bijvoorbeeld pittige cheddar)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet de springvorm en de tortilla wraps (aan beide kanten) dun in met olie. Leg 1 wrap in het midden van de bodem en leg de andere wraps overlappend half op de bodem en half tegen de zijkant van de springvorm. De wraps mogen iets boven de vorm uitsteken.
  • Bak de chorizoblokjes kort uit in een wok totdat er wat vet vrijkomt. Voeg dan de ui en paprikablokjes toe en bak deze een paar minuten zachtjes mee. Doe de spinazie erbij en laat deze helemaal slinken.
  • Roer intussen de eieren los met crème fraîche en de feta en meng hier de fajita kruidenmix, de bosuitjes, mais, feta en fijngehakte jalapeñoplakjes door.
  • Zodra de spinazie is geslonken voeg je de inhoud van de wok toe aan het eiermengsel. Schep alles goed om en verdeel het mengsel gelijkmatig over de met tortilla wraps beklede springvorm.
  • Bak de quiche in het midden van de oven in ongeveer 40 à 45 minuten gaar.
  • Maak intussen de topping. Doe hiervoor de nacho chips in een hersluitbaar zakje en verkruimel ze met je handen. Doe de geraspte kaas erbij en hussel alles goed door elkaar.
  • Als de quiche gaar is, haal je hem uit de oven en verdeel je de nacho-kaastopping erover. Zet hem nog even 10 minuutjes terug in de oven zodat de bovenkant knapperig wordt.