Ga terug
+ servings
aubergine-curry-met-pindakaas-en-sambal-1
Afdrukken

Aubergine curry met pindakaas en sambal

Deze romige aubergine curry met pindakaas en sambal is zalig! Echt comfort food om van te genieten. Lekker met platbrood of rijst!
Gang Avondeten, Diner, Hoofdgerecht, Main Course
Keuken Fusion, Indiaas, Indonesisch
Trefwoord aubergine, curry, Indiaas, Indonesisch, kikkererwten, kip, kokosmelk, kokosyoghurt, pinda, pindakaas, platbrood, quinoa, rijst, sambal, sambal oelek, tomaat, tomatensaus, vega, vegan
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 2 aubergines in blokjes
  • 300 gram gebraden kip, in stukjes (voor vega(n): vervang door 1 blik kikkererwten)
  • 1 blik kokosmelk (à 400 mililiter)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 100 gram pindakaas met stukjes noot
  • 2 theelepels sambal oelek (plus extra om te serveren)
  • 3 theelepels garam masala (ik gebruik de mix van Jonnie Boer/Euroma)
  • 3 centimeter verse gember fijngehakt
  • 3 tenen knoflook fijngehakt
  • 4 eetlepels ongezoete kokosyoghurt
  • 1 citroen in partjes

Instructies

  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit hierin zachtjes de knoflook, gember en sambal een paar minuten. Voeg dan de garam masala en de aubergineblokjes toe en bak deze nog even een paar minuten op middelhoog vuur. Blijf goed roeren.
  • Doe de gebraden kip (of kikkererwten), tomatenblokjes, pindakaas en kokosmelk in de pan en roer alles goed om. Breng aan de kook en zet dan het vuur meteen laag. Laat de aubergine curry 30 minuten heel zachtjes pruttelen totdat de aubergine zacht is geworden en de saus wat is ingedikt. Roer af en toe. Als het te hard gaat leg je een deksel op de pan en voeg je eventueel een scheutje water toe. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer met de kokosyoghurt en partjes citroen. Lekker met Libanees platbrood, naan of rijst.